31 januari, jag har rest bakåt i tiden

2009-01-31 @ 23:06:25 | | Kommentarer (1)

senaste timmen har jag tillbringat i början på 2000-talet. jag har suttit och läst min gamla dagbok från högstadit. haha ja ett gott skratt förlänger ju livet, det måste ha varit så jag tänkte när jag skrev. blev dock lite förvånad när jag då och då läste om händelser och tankar jag jag inte ens minns att jag har upplevt eller tänkt. jag som alltid har trott att jag inte kan glömma, att jag alltid kommer minnas allt. fast det mesta minns jag faktiskt. jag minns när jag skrev det, hur jag tänkte och hur jag kände, hur jag suddade och hur jag skrev om. jag har faktiskt jävligt bra detaljminne. tack mig själv för en mycket underhållande timme.

ikväll har jag jobbat. när jag kom hem myste jag och min djurfarm ner oss i soffan med datorn och en godispåse. roger har varit i mora och dömt. han borde vara hemma om en stund. nu tror jag att jag ska lyssna på mjuk musik och läsa.


30 januari, pulka

2009-01-30 @ 09:14:28 | | Kommentarer (0)
dante åkte pulka med mig och emma i förrgår. eller han sprang efter oss så fort vi åkte ner. jag tror han tyckte det var kul. fast det fastnade massa snöbollar på hans ben.


lilla snögubben

28 januari, breathe

2009-01-28 @ 23:30:26 | | Kommentarer (1)
'cause you can't jump the track, we're like cars on a cable
and life's like an hourglass, glued to the table
no one can find the rewind button now
so cradle your head in your hands
and breathe
just breathe

27 januari, make me babies

2009-01-27 @ 11:52:52 | | Kommentarer (2)
hittad en kul sida: makemebabies. så här kommer rogers och mina framtida barn att se ut enligt den:

 

dom var väl ganska söta? pappa kommer ju jubla om pojken ärver hans röda hår. haha. jag skulle dock bli lite förvånad. antar att mitt hår ser lite rött ut på bilden pga ljuset. testade en annan bild men då fick båda barnen afro-hår istället. det skulle förvåna mig ännu mer!

25 januari, extra helg

2009-01-25 @ 14:39:19 | | Kommentarer (1)
det har varit en bra helg. bra bra bra. och än är den inte slut. jag är nämligen ledig måndag och tisdag också. ännu mer bra bra bra. sen jobbar jag ons-sön så det är skönt att ha lite extra helg.

nu är jag på så bra humör (fast trött på ett konstigt sätt) att jag ska dammsuga lite och sen gå och handla ingredienser så jag kan baka bröd.


love love love

24 januari, bolt

2009-01-24 @ 21:52:11 | | Kommentarer (0)
vi har precis sett klart bolt. den var rätt rolig, och söt. jag är lite för blödig bara när det gäller filmer där det är synd om djur/djur far illa. det spelar ingen roll om det är tecknat eller inte, jag blir lika illa berörd ändå. men alltså nån hejd får det vara, det känns lite överdrivet att sitta och storgråta till en animerad film för att det är synd om en hund som inte ens finns på riktigt, så jag höll mig så gott det gick. i min fantasi har alla djur det bra.

     
älskade djur


när jag kollade igenom alla mina djurbilder hittade jag nåra av dom vi har kvar på siri och selma. tyvärr tror jag att massa bilder försvann när den externa hårddiksen formaterades om men jag hade visst sparat favoriterna på min dator.

   
   
saknade siri och selma <3

24 januari, snart lön

2009-01-24 @ 11:09:04 | | Kommentarer (1)

jag är pank och längtar tills den 27:e. inte för att jag ska köpa nåt speciellt men det är skönt att veta att man har pengar iaf. det känns tryggt.

igår bakade jag och emma 80 bullar. vi tog 40 var. dom vart mycket goda. sen lagade vi mat till roger och henkan och sen vart vi ensamma så då piskade jag upp henne på guitar hero. kl 20 dissade vi let's dance och såg på spåret istället. vi kunde ingen fråga. jag vart tvungen att se slutet på let's dance ändå. jag vill helst bara blunda och stänga av ljudet varje gång bella ska prata. alltså, ibland kan det räcka med ett ja eller nej när man får en fråga, man behöver inte dra till med en hel föreläsning bara för att man kan!

tidigt imorse kräktes dante. det är andra gången han gör det sen vi började ge honom specialfodret och inget annat. vet inte om det är mitt fel kanske. jag har gett honom nån liten bananbit och två pyttesmå mackbitar dom senaste dagarna. dock tycker jag inte att han borde kräkas 5 gånger pga det. han kanske inte tål vete. kanske han även fick i sig lite deg som hamnade på golvet igår när vi bakade. eller så börjar det om igen... (hoppas inte)

nu ska vi gå upp till min mamma och pappa och fika lite bullar. GOTT


valp


21 januari, ett steg i rätt riktning

2009-01-21 @ 13:47:34 | | Kommentarer (0)
idag har jag tagit tag i mitt liv lite grann. eller det är ett steg framåt iaf. det visar sig.

snart ska jag jobba vilket jag inte ser framemot just nu eftersom jag har så äckligt ont i huvet. det spänner och bankar och jag mår nästan illa. det vart lite bättre efter jag ätit, men helst av allt skulle jag vilja ligga ner och vila nåra timmar. hittade nåra effektiva brustabletter som jag ska ta och hoppas att det blir bättre.

förövrigt så ser jag mer och mer saker med dante nya frisyr som kanske skulle behöva fixas till. huvet ser tex alldeles för stort ut så det får nog ansas lite mer. och kroppen skulle behöva en till genomkörning av maskinen för att blir lite jämnare på vissa ställen. öronen är lite olika långa, kanske svansen är för buskig också. man vad gör väl det, han är ju toksnygg ändå! benen är bra iaf.

katterna (smilla) har klöst på fondväggen IGEN!

20 januari, nu är det gjort

2009-01-20 @ 13:58:32 | | Kommentarer (0)
dante är klippt och han vart snygg. det vart ungefär som förra gången så jag är nöjd.

19 januari, måndag

2009-01-19 @ 22:07:03 | | Kommentarer (4)

idag har jag kommit fram till att dante måste klippas den här veckan. han är söt med sin isbjörnspäls men gud så opraktiskt det är. han kommer säkert frysa när jag "rakar" av honom allt och min mamma kommer bli ledsen... men jag får klä på honom lite och trösta mamma med att han ser ut som en isbjörn till våren igen.

det ska bli spännande att se om jag klarar av att få honom lika snygg som jag fick när jag gick trimkursen. det var ju ett tag sen och då fick jag ju även en del hjälp. haha det här kan bli spännande.

      
   
dantes olika frisyerer.
första och andra bilden är han klipp-oskuld och ser helt galen ut.
tredje bilden har han precis blivit klippt för första gången i sitt liv. helrakad med stövlar... matte var inte helt nöjd.
fjärde bilden har håret vuxit ut och han är ganska snygg och mjuk.
femte bilden visar mitt mästerverk, halvklart. ena dagen på kursen klippte jag kroppen och andra dagen klippte jag huvet. jag skämdes faktiskt en aning när vi var ute och gick...
på den sjätte bilden är huvet också klart. det är nåt sånt jag tänker försöka få till nu när jag går lös med min nya klippmaskin. spännande som sagt...


18 januari, tänkdag

2009-01-18 @ 15:25:21 | | Kommentarer (0)

ever close your eyes?
ever stop and listen?
ever feel alive
and you've nothing missing?
you don't need a reason
let the day go on and on

every summer sun
every winter evening
every spring to come
every autumn leaving
you don't need a reason
let it all go on and on16 januari, kallt som fan

2009-01-16 @ 22:21:20 | | Kommentarer (2)
18 minus var det imorse när jag gick upp. det var inte skönt att gå morgonpromenad med dante. det gör så förbannat i ansiktet när det är så kallt. och så måste han envisas med att bajsa på sånna ställen där jag är tvungen att plocka upp bara för att det är kallt) det vilket innebär att jag måste ta av mig en eller två vantar. och det är inte skönt att vara utan vantar när det är så kallt! jag längtar så jag dör tills det är gruset som knastrar under fötterna på en istället för snön. mmm underbart.

 
före och efter i vardagsrummet

14 januari, snö igen

2009-01-14 @ 17:07:16 | | Kommentarer (1)
fast jag var förberedd på att snön skulle komma tillbaka så blir jag lite ledsen ändå. och jag och dante som ska på agility i hög. jag hatar att köra bil i snöväder och roger är borta så jag ska låna mammas och pappas bil och dom har dåliga vinterdäck... jag hatar vinter.
och jag hatar att jag är så fjantig som bara inte kan sätta mig bakom ratten och köra. men blir man osäker så blir man. vissa situationer måste man kanske ta i tu med trots osäkerhet och motvilja, det kan ju faktiskt vara riktigt härligt att övervinna en rädsla ibland, men det är rätt enklet att bara låta det vara också.

jag skulle nog iofs kunna tackla en ev avkörning av vägen, men kanske inte lilla dante. vi borde ha en bilbur eller hund-bälte åt honom. han skulle ju flyga som en vante vid minsta lilla krock eller liknande. och om jag skulle vara orsaken till att nåt ont hände honom skulle jag nog aldrig förlåta mig själv.

jag ska dividera lite med mig själv och se vad jag kommer fram till. om vi inte åker tar vi en lång promenad med knarrande snö under fötterna och låtsas att det är början på december och den första snön. då känns det lite bättre.

nu blev det ett klaginlägg och jag har ont i huvet. men jag tror inte att det är en bra idé att äta alvedon varje dag som det känns som att jag har gjort dom senaste dagarna... vatten och promenad är nog bättre.


jag vill ha sommar!

13 januari, vår

2009-01-13 @ 13:15:40 | | Kommentarer (0)
det är nästan som vår ute! plusgrader, sol, asfalt, gräs, fågelsång. och det är bara januari. vååår våååååååååååår våååååååår! jag och dante var som två kossor på grönbete imorse när vi var ut. jag vet dock att det här underbara vårvädret snart kommer bytas ut till nåt sorts vinterliknande klimat igen. men skitsamma, för jag vet att våren kommer tillbaka förr eller senare.

våååååår!

12 januari, klart

2009-01-12 @ 22:06:07 | | Kommentarer (0)
nu är allt på plats och allt "bråte" är undanstädat. vi är nöjda med resultatet. dantes säng har fått en ny plats och han verkar också nöjd. bara han har sina ben och sina "nallar" så är allt som det ska.

ikväll är vi gamlingar och går och lägger oss kl tio... godnatt!

10 januari, byggare bob

2009-01-10 @ 23:29:48 | | Kommentarer (0)
vi kom hem vid 15.30. sen dess har vi skruvat och snickrat och borrat och plockat med enstast en kortare paus för pizza. det blir bra iaf, mycket bra. både vardagsrummet och garderoberna. vi är inte riktigt klara än, men resten får vi ta imorgon för nu är vi trötta och måste sova.

    
   
lite bilder från idag. sista bilden visar hur det såg ut om man vände sig om mot baksätet i bilen. proppfullt!

9 januari, den är såld!

2009-01-09 @ 21:54:52 | | Kommentarer (0)
tv-bänken är såld och imorgon kommer vi hem med nåt nytt. spännande! nu måste jag kolla så att allt vi ska ha finns, sen duscha.

8 januari, vi lever i ett kaos

2009-01-08 @ 18:45:35 | | Kommentarer (0)
ombyggnad av garderoben i sovrummet pågår och det är grejer precis överallt. vi (roger) gör om inredningen i den så man får in kläder och grejer på ett vettigt sätt. det blir bra. han är duktig. jag gör den uppgift jag alltid blir tilldelad när "vi" bygger om; stå där och se söt ut.
trådbackarna vi ska ha att lägga kläder i var slut på ikea i måndags när vi var där, så vi kom hem med två istället för typ 16. bra jobbat. vi gör ett nytt försök på lördag.

jag håller även alla tummar och tår för att nån vill köpa vår tv-bänk senast imorgon så kan vi köpa med en ny hem när vi åker till ikea i helgen. det vore ju himla bra. den ligger ute i ht tills på lördag så jag kan ju nästan slå vad om att nån jävel kommer ringa på lördagkväll när vi just har kommit hem från ikea och vilja köpa den. men isåfall har jag ju bara ännu en omgång kotlettrad med bea och pommes att se framemot.

när vardagsrummet är klart och ser ut som vi (jag) vill så borde vi ju vara klar med den här lägenheten kan man tycka. men då kommer vi säkert komma på nästa grej som vi verkligen "måste" göra om, typ badrummet eller nåt sånt. billigt och bra. nej, jag tror nog att vi är klara nu. fast iofs, ett nytt badrumsskåp måste vi faktiskt ha!

7 januari, underbar låt

2009-01-07 @ 20:55:37 | | Kommentarer (0)

en av lalehs bästa.


laleh - snö

6 januari, ikea och hockey

2009-01-06 @ 09:55:14 | | Kommentarer (0)
igår åkte vi till sundsvall när jag hade jobbat klart. först vart det nåra timmar på ikea. vi köpte stommar till garderoben så vi äntligen kan få lite ordning där inne. efter ikea vart det hockey, timrå - modo. min första elitmatch live. det var faktiskt kul. jag kommer dock aldrig förstå varför alla ska stå upp och kolla på svenska flaggan i början när nationalsången sjungs. rogers svar var "det är heligt". jag är nog ingen stolt svensk.
en sak till jag aldrig kommer förstå är varför "ledaren" i modos klack spenderade säkert 80% av matchen vänd mot sin klack, viftandes och skrikandes med ryggen mot spelet. var är grejen med det?! han missade ju hela matchen. pucko.

nu ska jag packa en ryggsäck med macka och varm choklad och sen ta med mig dante på en promenad till maln. där ska jag möta emma, henkan och emmas mamma, dom är där och åker skridskor. roger får vara hemma och bygga garderob.

   
jag köpte en malaco-box på ikea så jag hade att göra

4 januari, minus 15 grader

2009-01-04 @ 11:20:23 | | Kommentarer (0)
det här är en av väldigt väldigt få dagar som jag tänker "vad skönt det vore att inte ha nån hund att gå ut med idag"
men vad gör man inte för dom där bruna kärleksfulla ögonen... jag trodde ansiktet skulle ramla av efter ca 5 min. dante var lika glad som alltid. det blev en något kortare promenad än vanligt.

nu ska jag plocka lite sen jobba om nåra timmar.

1 januari, bilder från maln

2009-01-01 @ 15:02:34 | | Kommentarer (0)

vi tog en lång skön promenad i det fina vädret. först gick vi till gräsmaln och därifrån gick vi över isen bort till maln. det var jättefint verkligen men jag gillar inte att gå på isen (speciellt inte på hav) så jag var lite lätt spänd om man säger så.
vi satte oss och solade en stund innan vi gick hem igen. det var så skönt att äntligen känna lite värme av solen.

     
   
   


1 januari, gott nytt år

2009-01-01 @ 10:44:27 | | Kommentarer (0)
då var 2009 här! vi spenderade som sagt kvällen i ilsbo. vi åt nog ungefär hela kvällen, tog en promenad med hundarna, spelade lite spel och drack champagne vid 12-slaget. det var lugnt och trevligt.

det är kallt och soligt idag, riktigt vinterväder med andra ord. vi ska ut på promenad med dante snart. jag har lite ont i halsen men jag orkar verkligen inte bli sjuk igen så jag tänker ignorera det.

   
   
 
lite bilder från kvällen. dante hade sin fina stjärn-slips som han fick av min mamma i julklapp