Samhällsmedicin

2011-11-24 @ 15:54:01 | Vardag | Kommentarer (0)
Första dagen på nästa fältstudie-/praktikplats idag då. Nu ska jag vara på samhällsmedicin i två veckor. Massa nytt och massa information har jag fått så nu är mitt huvud trött. Men det känns kul och kommer nog bli två intressanta veckor. Blir inte så långa dagar som jag trodde och jag kan gå hem på lunchen till Dante (bor ju typ 1 minut därifrån) så det kommer bli bra. Kanske man ska ta och börja lite på den där jätteroliga organistationsanalysen då medans man har lite information kvar i huvudet... eller så lägger jag mig i soffan en stund. Svårt val...

Hittade den här bilden från januari förra året och alltså det är ju himla fint med snö egentligen (speciellt i kombination med sol) men jag är ändå glad så länge vi slipper


Award/utmaning

2011-11-22 @ 16:07:05 | Vardag | Kommentarer (0)
Fick en award/utmaning från Fia

Utmaningens villkor: länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna nedan och ge den vidare till fem bloggvänner.

1. När ingen ser eller hör mig… Pratar jag med mig själv (kanske jag gör annars också?) och sjunger!
2. Jag går aldrig hemifrån utan… Mobilen. Jag tar alltid med mig den. Även om jag ska ut 2 min på gården och kissa hunden. Tänker att om jag skulle försvinna (fråga mig inte hur) så kan man kanske spåra mig via mobilen. Paranoid människa...
3. Min blogg heter som den gör för att… För att min hund heter Dante och är en hund. Vi använder hund som ett efternamn ibland när man liksom vill låta lite arg "Dante Hund, nu kommer du hit".
4. Om jag vågade skulle jag… Oj jag vet inte. Inte vara så mesig vid vissa tillfällen kanske.
5. Om 10 år kommer jag att… Ha barn, hus, ett trevligt jobb och en gammal Dante!


Groggy hund

2011-11-22 @ 14:08:02 | Dante | Kommentarer (0)
Nu är min Dante hemma igen. Han var på benen när jag kom och hälsade glatt på mig. Han vinglar lite när han går och beter sig allmänt vimsigt, han är nog lite full. Jag la honom i hans säng och han somnade ganska fort. Han ser ganska rolig ut med mustasch på bara ena sidan...

Snäll matte som tar kort på honom det första hon gör när han är hemma


Ingen Dante

2011-11-22 @ 08:30:27 | Dante | Kommentarer (0)
Dante är hos veterinären nu. Kl 14 får jag hämta honom om dom inte ringer tidigare och säger att han är klar. Dom hade bestämt sig för att söva honom för att undvika att han rör på huvudet när dom tar bort knölen, den sitter ju så nära ögat. Kommer väl vara en groggy liten hund jag får med mig hem sen. Han hatar att vara hos veterinären skakar och ser ångestfylld ut. Usch, det var inge kul att lämna honom. Han fick iallafall åka i djursjuksköterskans famn istället för att behöva gå i den läskiga korridoren.

Det är sjukt vad van man blir vid hur saker och ting brukar vara. Jag hör och ser Dante hela tiden fast han inte är här. Ser honom i ögonvrån och hör hur han sitter i sin säng bredvid mig och kliar sig. Men det gör han ju inte...

Magnus Betnér

2011-11-19 @ 15:19:59 | Vardag | Kommentarer (0)
Ikväll ska vi gå och kolla på Betnér. Det ska bli kul. Han är så underbart skönt bitter!

Dantedag

2011-11-18 @ 09:15:38 | Dante | Kommentarer (0)
Idag ska jag skämma bort min hund lite. Roger vann hockeybiljetter på sitt jobb så vi ska iväg nåra timmar ikväll och då får lilleman vara ensam. Och imorgon ska vi på Magnus Betnér så då får han också vara ensam en stund på kvällen. Inte ofta det blir två kvällar i rad men så länge blir vi inte borta, han överlever. Trots det så får jag dåligt samvete och måste skämma bort honom lite idag. Ska proppa fickorna fulla med frollic när vi går ut.

Operation

2011-11-17 @ 17:45:26 | Dante | Kommentarer (1)
På tisdag ska Dante ta bort den lilla knölen. Inget avancerat och det skulle egentligen räcka med bara lokalbedövning, men eftersom den är nära ögat så är det bäst att "droga" honom lite så han ligger still. Lämnar in honom på morgonen och får hämta vid lunch. Lilla Dante.

Veterinären igen

2011-11-17 @ 13:50:59 | Dante | Kommentarer (1)
Snart ska jag och Dante till veterinären igen. Hans lilla knöl, eller vad man nu ska kalla det, vid nosen är fortfarande kvar trots en kur med kortisondroppar. Sist vi var där så sa veterinären att om den inte försvinner med droppara så tar vi bort den. Får väl se vad dom säger idag. Jag tycker inte om sövning och operationer.

Försökte ta kort på den. Det är ett litet sår på den också, vet inte om det är han som har kliat eller varför det är så. Det blev så efter kortisondropparnaIngen snö

2011-11-15 @ 11:16:18 | Vardag | Kommentarer (0)
Varje extra dag vi får utan snö och kyla är fantastisk tycker jag! När snön väl kommer ligger den ju kvar så pass länge så den kan gott dröja ett tag till.

Rottweilerfobi

2011-11-10 @ 17:21:54 | Vardag | Kommentarer (1)
Sen Dante vart påhoppad av en rottweiler i maj har både han och jag utvecklat någon form av fobi mot dessa hundar (och andra så kallade kamphundar). Jag är medveten om att min egen fobi troligtvis avspeglar sig på Dante och det är synd, men jag kan inte låta bli att vara rädd. Jag tycker att rottweilers är fina hundar egentligen men varje gång jag ser en så blir jag stel och får upp hemska bilder i mitt huvud om vad som kommer hända eller skulle kunna hända när vi går förbi. Jag tänker ut "flyktplaner" och funderar på om det är bäst att lyfta upp Dante när rottisen går till attack eller om det kanske är bäst att lägga sig över honom så att min kropp blir hans skydd. Jag funderar på vart det är bäst att sparka på den anfallande huden, mot huvudet eller kanske mot ljumsken vid revbenen, där borde det göra riktigt ont. 

Jag vet ju att det inte är själva hunden det är fel på egentligen. Det är ju alltid, nästan iallafall, ägaren det sitter i. Dante får också utbrott ibland och skäller mot vissa hundar, men han väger 8 kg så det är inga som helst problem för mig att hålla emot om han kastar sig i kopplet. Jag skulle aldrig klara av att hålla emot en rottweiler på 50-60 kg så därför skulle jag heller aldrig skaffa mig en sån. Lite självinsikt måste man ju faktiskt ha. Man kan inte bara skaffa en stor, svart hund för att det ser coolt ut eller inger respekt eller vad man nu har för anledning. Man måste veta vad hunden behöver, hur den fungerar och att man klarar av den också.

Vi har träffat och hälsat på två snälla rottisar sen det hände. Dante har krypit ihop, tagit omvägar och morrat lite båda gångerna. Han vill inte gå fram. Jag har klappat och försökt intala mig om att det finns snälla rottisar och för att visa Dante att jag faktiskt inte är rädd. Tyvärr går det ju inte att ljuga för en hund.

Ur form

2011-11-03 @ 10:03:53 | Vardag | Kommentarer (0)
Jag är verkligen inte på topp just nu. Känner mig deppig och irriterad mest hela tiden. Stackars Roger får ta emot en del gnäll och mothugg så fort han säger nåt utan att jag hinner tänka på det och sen får jag ångest för att jag är så dum. Men men, man kan ju inte vara på topp jämt. Det går nog över snart. Ska bli skönt med helg nu iallafall.

En inte alls arrangerad höstbild på Dante