dante har börjat i skolan

2010-03-28 @ 20:17:13 | | Kommentarer (0)
dante hade sin första lektion idag. vi har börjat en hundkurs tillsammans med dantes kompisar malte och molly. det gick jättebra. han var så förvånad och ställd över att det var så mycket hundar på samma ställe så han skötte sig nästintill exemplariskt. jag hade nästan hoppats på ett litet utfall eller två så fröken kunde hjälpa oss och säga hur vi ska göra. vi får se hur det går nästa gång. trött vart han iallafall, och jag med.

imorgon ska jag jobba fast jag egentligen borde skriva hemtenta. men det löser sig, det gör det alltid. skönt med lite extra pengar iallafall.

grått

2010-03-23 @ 08:18:16 | | Kommentarer (0)
grått väder idag. det snöar/regnar lite också. har ingen lust att gå ut men det har dante. sen tror jag faktiskt att jag skippar föreläsningen och sätter mig i biblioteket och börjar med min hemtenta. sätter jag mig hemma så kommer jag bara på att jag måste städa eller nåt annat dumt.

she's only happy in the sun

2010-03-16 @ 17:44:21 | | Kommentarer (1)
idag har jag jobbat för andra gången. skönt med lite extra pengar sen i april. det kan behövas. ska försöka att inte spendera dom utan spara istället. blir ju inte så mycket pengar i maj.

sov inte alls bra inatt. vaknade flera gånger inatt och frös och svettades om vartannat. kommer vara trött ikväll. igår somnade jag i soffan innan tio. så ansträngande dagar har jag ändå inte så jag förstår inte varför jag blir så trött. det är ju ljust och soligt nästan varje dag nu, då borde man bli pigg. det är iofs väldigt skönt att somna i soffan till tvn. vi kanske skulle skaffa en tv till sovrummet ändå...

nu ska jag fixa lite sallad till vår kulinariska middag som idag består av fiskbullar i hummersås och potatis. dante kommer bli lycklig iallafall, han älskar fiskbullar!sköna söndag!

2010-03-14 @ 19:14:19 | | Kommentarer (0)
det har varit en mycket bra söndag idag. sovmorgon (till strax innan nio, pensionärer som vi är), långpromenad med dante i solen, lite plugg och maaat. nu ska vi snart se på kalla fakta om kokainet i sverige. passa bra till kursen jag läser nu. kanske öppna en av ikea-chipspåsarna också. mmm chips...dante ylar, roger ylan, dante vill leka, roger pluggar, jag och dante myser

here comes the sun

2010-03-12 @ 09:53:42 | | Kommentarer (1)
sol, underbara sol! funderar på att ställa ut en stol på balkongen, linda in mig i en filt och sitta där och läsa alla tusen böcker som jag måste läsa. det som är bra med den här kursen, förutom att det är ett intressant ämne, är att vi ska läsa två självbiografier. det är såna böcker jag lätt skulle kunna läsa utan att jag var tvungen. dom är bra och dom går riktigt fort att läsa. jag förstår inte hur jag kan läsa ut en sån bok på 300 sidor på två dagar, men när det är kurslitteratur på knappt 200 sidor så tar det mycket längre tid. märkligt.

det vart tidig morgonpromenad med dante imorse. roger tog sig ut och sprang innan frukost så då passade vi också på. det var riktigt skönt ute men lite kyligt ändå. dante skakade fast han hade vintertäcket på sig. det hade iallafall inte hunnit smälta så mycket så han såg inte ut som ett träsktroll när vi kom in. det här kommer bli en vår med extra mycket torkande och duschande och dammsugande. jag ska se till att hålla honom riktigt korthårig, även om jag gillar honom bäst när det har vuxit ut 2-3 cm.


funderar på att köpa en sån här till honom...

vår

2010-03-10 @ 17:09:17 | | Kommentarer (0)
det är varmt och skönt ute och allt börjar smälta. underbart! jag älskar slask! jag försökte även våra till min blogg lite.

om nån timme ska jag och dante ut på promenad med fia och emelie. mysigt! ska nog passa på att läsa lite innan.

svart

2010-03-09 @ 20:45:16 | | Kommentarer (0)
hm undra vart min header har tagit vägen?! får försöka fixa sen...

ny vecka, nya tag

2010-03-08 @ 10:49:18 | | Kommentarer (1)
inatt drömde jag om våren. jag plockade vitsippor och lila krokusar. åh så underbart det var. solen sken när jag vaknade och jag kände mig på riktigt bra humör. roger gav sig ut och sprang innan frukost så jag passade på att ta en tidig promenad med dante. äntligen äntligen äntligen är våren på väg!

idag hoppas jag på att mina böcker kommer så jag kan sätta igång med hemtenta ordentligt. har börjat lite smått nu med den boken som fanns som pdf-fil på internet, men jag behöver resten för att kunna fortsätta.

fredag!

2010-03-05 @ 11:00:21 | | Kommentarer (1)
skolen skiner, underbart! jag och dante var ute en timme imorse. han började med att kräkas och vart jätteynklig. skakade och frös trots jacka. sen piggnade han till och vart jättebusig! det har nog varit en rätt tråkig vecka för honom så det här få bli en dante-helg! 

nu bakar jag bröd och lyssnar på u2. sen borde jag börja läsa lite i nån bok. eller så struntar jag i det och leker lite med dante istället. dante-helg sa vi ju. snickerskakor ska jag också baka. men det får nog bli lite senare. eller imorgon.

ny kurs!

2010-03-03 @ 16:57:24 | | Kommentarer (1)
igår började en ny kurs, beroendelära! verkar mycket intressant och roligt. vi hade föreläsning med nåra från pa-programmet idag och jag träffade lene. det var kul. vi tänke ses nångång i april när vi båda är klar med tentor, hemtentor, inlämningsuppgifter och allt vad det är. bra att man måste planera en månad i förväg liksom. får se om vi kan lura ner emma till gävle då också, det vore ju mysigt!

idag fick jag se solen en liten stund. sen försvann den tyvärr. dante är nyklippt så jag tycker det ska ta och bli varmt och soligt och vårigt på riktigt nu så han slipper ha täcke på sig ute.

nån dag efter ser man alltid allt man bör fixa till. han fick lite för mycket hår kvar på huvudet sen så är det nåra små tussar här och där som jag har missat. men han är ju så söt ändå så det gör inget.