30 december, svinis

2009-12-30 @ 09:10:51 | | Kommentarer (0)
rogers mamma bjöd förresten in oss till hennes jobb på hälsocentralen i bergsjö för att ge oss svinissprutan två dagar innan julafton. jag fick så ont i armen att jag inte kunde sova på natten sen. så fort jag kom åt armen så vaknade jag. sen följde två dagar av nån sorts influensa. jag hade ont i varenda muskel i kroppen och min hals gav upp. typiskt det när man ska njuta av god julmat. nu har jag en envis hosta kvar bara. men den ger väl med sig den med snart.

idag är det kallt igen. blir svårt att motivera dante att gå ut tror jag. han tar sovmorgon med roger i soffan just nu, dom kollar på hockey. tydligen är det hockey imorgon också. sjunde dagen i rad...

29 december, våran jul

2009-12-29 @ 22:56:23 | | Kommentarer (0)
vi spenderade julhelgen i kära gamla hudiksvall, eller rättare sagt i ilsbo-skogarna där vi bodde i fem dagar hos rogers mamma och sambo. där bodde även sambons dotter och kille och deras söta lilla dotter på fyra månader. behöver jag säga att jag blev kär? mörkhyade bebisar är så söta!

vi hann bla med en glöggkväll hos emma och henkan, en julaftonsmiddag hos mamma och pappa tillsammans med rogers lillebror och pappa (mamma hade t.o.m tänt brasan!) och ett antal iskalla promenader runt ilsbosjön. jag tror det var dom fem bästa dagarna för dante på mycket länge. koppelfri hela dagarna och massa mys med "mormor". han verkar nästan lite deprimerad nu när vi är hemma i gävle igen. stackarn. 

jag bjuder på nåra bilder också:
 tjocka katten gustav, dante som kikar ut genom dom låga fönstrent på övervåningen i rogers mammas hus, dante som vampyr, dante som öppnar julklappar, dante som är trött efter att ha öppnat julklappar, julmat, roger som är trött efter att ha ätit all julmat, mamma som kommer på att hon har janssons frestelse i både ugn och kylskåp efter att vi har ätit klart, mammas "brasa" som aldrig brann ut, mys i soffan, mina föräldrar och svärfar som kommer på att dom nog måste äta lite janssons ändå, "mormor" och dante som tycker om varann i soffan, dante och alla hans julklappar: en blå kossa, en röd boll och ett ben.

   

            

19 december, ajaj

2009-12-19 @ 19:52:46 | | Kommentarer (1)

efter dagens tillverkning av marknadsnougat kan jag bara konstatera att kokande kokosfett + socker + vatten gör satans jävla ont att hälla på fingret. nu har det gått nåra timmar och det känns fortfarande som att det brinner då och då. nougaten blev god iaf, smakar precis som den man köper på marknan!


18 december, jag klarade tentan!

2009-12-18 @ 09:49:06 | | Kommentarer (1)
fick just ett mail om att jag klarat tentan. fy så skönt! nu kan jag släppa det och njuta av att vara ledig.

idag är det -15 grader här. jag och dante får gå fort fort på promenaden så vi håller värmen. det är även nåt fel på våra element så jag går och småfryser hela tiden. roger skulle fixa när han kom hem.

det ser ut att bli sol idag. jag väntar en stund till med att gå ut så den hinner gå upp. nu började det snöa lite också. inte brukar det väl göra det när det är så här kallt och klart ute? konstigt.

17 december, en vecka kvar

2009-12-17 @ 21:51:14 | | Kommentarer (2)
nu har jag julat till min design lite, det är ju bara en vecka kvar. jag längtar tills på måndag då vi åker upp till hudik. ska bli så skönt att få bli lite bortskämd med god mat osv.

jag hade min sista tenta innan jul i måndags så nu är jag långledig till den 11:e januari OM jag inte får ett mail som säger att jag inte klarade tentan. men då har jag ju faktiskt flera veckor på mig att plugga utan att det krockar med nån annan kurs. så ska man vara lite positiv så är det här den bästa tentan att inte klara. men jag hoppas ju såklart att jag blir godkänd.

nu ska jag passa på att pussa dante lite medans han är så trött så han inte orkar göra motstånd. han har lekt med malte i nåra timmar ikväll.


sötnöt

7 december, oplanerad sovmorgon

2009-12-07 @ 09:31:13 | | Kommentarer (0)
jag är ledig idag, men jag hade tänkt gå upp kl 7 med roger iallafall. behöver både plugga och städa. den planen sprack dock när dante kom och kröp ihop hos mig, nära nära. vi somnade om och vaknade vid halv9 när roger gick, sen låg vi kvar en halvtimme till. så gick det med den effektiva pluggdagen. men än är det många timmar kvar att plugga på, tyvärr. nu blir det morgonpromenad och sen måste jag nog städa innan jag pluggar...

2 december, lite motivation har återvänt

2009-12-02 @ 18:04:28 | | Kommentarer (0)
men bara lite! det har blivit kallt nu. slasket är borta och hunden är ren när han kommer in. och det bästa av allt, blå himmel och sol två dagar i rad! det blir ju dock inte många soltimmar men lite har jag hunnit med. jag passar på att suga i mig massa energi. imorgon ska jag börja plugga på riktitgt, jag lovar.

ikväll tar jag en greys-kväll med julte och macka med julskina. mmm!


dante i hudik förrförra helgen