30 november, sista november och första advent

2008-11-30 @ 12:13:50 | | Kommentarer (0)

vad fort tiden går, jag hinner inte med. igår följde jag och dante med mamma och pappa till järbo. min morbror och hans fru fyllde år. det var lite släkt där som jag inte träffat på flera år. trevligt. dante vart "jagad" av två barn från början till slut så han är ganska trött idag. trött är jag med. vaknade vid fem imorse och insåg att jag var tokförkyld. snorig och ont i hals och huvud. svettades och frös om vartannat. trodde det skulle bli lite bättre efter en promenad med dante men jag känner mig bara ännu värre. får se hur det blir med jobb imorgon.

nu ska jag äta "frukost", fick bara i mig te imorse. sen blir det nog fika med emsan om jag orkar.


25 november, renovering pågår

2008-11-25 @ 23:44:30 | | Kommentarer (3)
jag försöker designa lite. det går sådär.

25 november, kladdkaka

2008-11-25 @ 22:12:25 | | Kommentarer (0)
man blir verkligen dag-blind när man jobbar helg. det känns aldrig som att det blir nån helg utan veckan bara fortsätter och fortsätter. jag har sen i måndags trott att det har varit minst onsdag. det blir en lång vecka när man ligger två dagar före hela tiden.

idag har jag varit hundvakt åt dantes kompis bettino en stund. dom busade och hade kul. när hans matte hämtade honom hade hon med sig två subway-mackor, det var snällt. hundarna blev lite uppspelta när hon kom och skulle tävla om hennes uppmärksamhet vilket resulterade i att dom blev lite väl sura på varandra och jag min stora klant stoppade handen ivägen och fick mig ett "hugg". det gick inte hål eller så, och det var inte meningen att han skulle bita, men tänderna måste ha träffat precis på nån nerv för satan vad ont det gjorde. trodde halva handen hade lossnat. jag såg stjärnor och det började tjuta i öronen. var tvungen att knapra i mig en sockerbit för att stilla "chocken". nu är det svullet och gör ont.

roger kom hem från jobbet ikväll och åt middag med mig. sen var jag den ultimata frun och bakade en kladdkaka medans han kollade på hockey. det var ett tag sen han var hemma en kväll så jag tänkte jag skulle passa på att lyxa till det lite. djuren vart glada också och ville ligga nära/på/under/över och mysa. ja, alla utom smilla såklart.

 
1. dante vart lite avis när inte har fick plats i knät så vad gör man då om inte använder katten som kudde?
2. stella är världens mysigaste katt med världens fulaste sov- och mysstilar.

24 november, rolig sida

2008-11-24 @ 20:54:00 | | Kommentarer (0)
hittade en rolig sida på internet där man kan grejsa lite med bilder. helt gratis och man behöver inte ens registrera sig. bra om man inte har photoshop eller liknande. vilket jag iofs har men det här var mycket enklare. http://www.picnik.com



långhårig söt dante för ganska exakt ett år sen. vart lite konsting med en annan färg på bakgrunden bara

24 november, en månad kvar till jul

2008-11-24 @ 11:49:47 | | Kommentarer (0)

usch vilket tråkigt väder. blåser och snöar. jag har talat om för dante att vi ska leka inne idag. han verkar med på noterna. iofs har han inget emot snö, han älskar snö. synd för han att matte inte delar hans intresse bara.

jag funderar på att städa och baka sen när roger har gått till jobbet. vi har slut på bröd och jag föredrar att baka istället för att köpa. mycket billigare, godare och nyttigare. och så har jag varit sugen på kladdkaka i flera veckor nu så det kanske blir en sån också. eller muffins.


2 år och 11 månader. och den lille killen i mitten har idag bott här i 1 år och 5 månader


23 november, ännu en helg som gräsänka

2008-11-23 @ 21:33:57 | | Kommentarer (0)
äntligen fick vi träffa carro! hon såg rätt medtagen ut och hade blivit väldigt smal (inte kontigt när hon inte ätit på typ 1 vecka) men annars verkade hon må ganska bra. skönt att se henne och få krama henne igen.

jag och djuren (alla utom smilla som är en liten ensamvarg) har legat under en filt i soffan med en kopp te och kollat på ensam mamma söker. både dante och stella var världens gosigaste.

roger är och dömer igen. tredje helgen i rad nu? fjärde med nästa. man vänjer sig, men ibland skulle jag kunna kräkas på allt som har med hockey att göra. snart kommer han hem iaf, jag längtar.

 
dom fortsatte mysa när jag gick. älskade djur

21 november, idol-kväll

2008-11-21 @ 20:50:32 | | Kommentarer (0)
jag och djuren har idol-kväll. kärlekstema som det är har vi tänt massa ljus och myst ihop oss i soffan. dante och jag ligger sked, som vanligt. roger är i gävle och dömer.

idag har vi även varit hundvakt åt dantes lillsyster snooz. hon är helt galen men söt. dante är helt slut nu efter allt busande och kvällspomenaden. stackarn slocknade innan jag hunnit ge honom medicinen han ska ha efter maten så jag var tvungen att väcka honom, han vart inte så jätteglad.


dom bästa!

20 november, carro mår bättre

2008-11-20 @ 15:51:56 | | Kommentarer (0)
tack och lov. hennes pojkvän hörde av sig och berättade att han och carros föräldrar är nere med henne nu. hon var på bättringsvägen men fortfarande väldigt trött och har knappt ätit på en vecka. skönt att höra!

idag har jag jobbat och sen varit hos stina en stund. nu är jag trött. ska snart ge dante hans medicin så han kan äta om en stund. det går bra att få i honom den. det är liksom bara att göra det så fort så han inte hinner protestera eller tänka att det är obehagligt.

19 november, alla tankar till carro

2008-11-19 @ 18:56:56 | | Kommentarer (0)
carro ligger på sjukhus i bangkok. efter nåra sjukhus-dagar i vietnam vart hon tydligen sämre och flögs till bangkok. hon har nåt som heter denguefeber. i förrgår sa hennes pappa till oss att hon hade blivit bättre men idag träffade emma carros lillasyster som då berättade att hon hade blivit förflyttad till thailand och att hennes föräldrar är på väg ner dit nu. det var inge kul att höra. nu hoppas vi innerligt att carro snart blir frisk så hon kan komma hem! hon som hade halva resan kvar...

18 november, dante hos doktorn

2008-11-18 @ 18:52:38 | | Kommentarer (1)
idag har dante varit hos veterinären. han kräks väldigt ofta och det har blivit värre så det beror antagligen på nåt annat än "tom mage". det verkade röra sig om en kronisk tarminfektion. det vart så mycket information på kort tid så jag hängde inte riktigt med. han fick iallafall ta blodprov och röntkenbilder. jätteduktig var han. vi fick ett specialfoder med oss hem och det och inget annat ska han äta i fyra veckor. två olika mediciner ska han ta också. en tablett före maten som ska minska illamånedet och öka hungern (han äter väldigt dåligt, förmodligen för att han mår illa) och en flytande medicin som han ska ta efter maten för att läka magkatarren. lillkillen! nu väntar vi på provsvaren för att utesluta att det skulle röra sig om nåt allvaligare. bajsprov ska han göra också. i tre dagar ska vi samla bajs. vi kommer alltså ha bajs i kylskåpet i tre dagar. mysigt! ännu mysigare är att vi sen ska stoppa det i ett "bajskuvert" och posta iväg det.

 
plåster på benet får man efter att man har tagit blodprov

16 november, gratissajter

2008-11-16 @ 19:37:55 | | Kommentarer (0)

en blogg jag brukar läsa (http://tumader.blogg.se) brukar ofta tipsa om en massa gratissajter där man kan samla poäng och få olika presentkort, helt gratis! jag tänkte att jag skulle testa detta och valde att börja med sajten http://gratismode.se. man kan få presentkort hos bla ikea, h&m, åhléns, stadium. kul att se om det faktiskt är så lätt som det sägs.


16 november, pizza och sex and the city

2008-11-16 @ 18:38:10 | | Kommentarer (2)

ikväll vart det lättlagat för min del. jag och dante tog en promenad ner till pizzerian och hämtade lite middag. jag tröck hela pizzan sen snyftade jag och dante ikapp till sex and the city - the movie. husse är i valbo och dömer ännu en match. han kommer hem vid halvnio.
dante gick förresten duktigt i halsband hela vägen till pizzerian. vi har som regel att han får "gå som han vill" med sele och måste gå hyffsat fint och inte dra med halsband. han var duktigt och fick frollic.

gårdagen avslutades med te och svensson svensson. det var på mitt initiativ vi tog undan godisskålen vid halvtio ungefär. det såg ut som jag väntade tvillingar så jag kände att det fick räcka för dagen. dock smakar det tyvärr lika bra dan efter. mmm!

nu ska nog jag och dante ut på en liten promenad, det är kallt så det får bara bli en liten runda. sen funderar vi på att lära oss ett nytt trick. vi får se.

           
dom fyra första är från igår och dom tre andra är på våra nya hall


15 november, långpromenad

2008-11-15 @ 14:30:33 | | Kommentarer (1)

jag och dante tog, efter vår långa sovmorgon, en långpromenad imorse. vi var nog ute 1,5 timme ungefär. det var lite blött men skönt. vi la oss och vilade när vi kom hem.

roger är i gävle och dömer. han borde vara hemma om ca en timme. ikväll ska vi äta fläskfilé. jag ska fundera ut vad vi ska göra med den bara. vi får handla när roger kommer hem. då ska jag köpa godis också.

nu har dante börjat vakna till liv igen. jag tror han vill leka. just nu leker han med en av katterna. dom ligger på golvet och brottas. så söta! katten är överst, jag tror hon vinner.

nu ska jag nog vika tvätten från igår. vi har en förmåga att alltid skjuta upp det nåra dagar för länge. mycket dumt eftersom det alltid slutar med att katterna (eller hunden) använder alla nytvättade kläder som säng. det blir rätt hårigt.


en bild på roger och dantes hund-mamma bezzan från valpträffen i september


13 november, morgontrötta dante

2008-11-13 @ 17:52:34 | | Kommentarer (0)
idag fick dante följa med mig till jobbet. jag börjar 7. vi gick upp 6.10. det uppskattades inte av herr hund. han låg kvar i sängen och sov ända tills jag ropade på honom och sa att det var dags att gå. då kom han tassande och såg ut att undra om jag inte var riktigt klok som skulle ut så tidigt. men han följde med iallafall.
efter jobbet gick vi hem till stina och kollade på hennes nya råttor. dom var så söta och dante vill så gärna och få lukta/leka/titta. men han satt snällt och försökte verkligen hålla sig från att spricka av nyfikenhet. darrade och gnydde. lillkillen.

imorgon blir ännu en tidig morgon för herr hund. husse börjar 6 och jag läre väl också gå upp då nångång eftersom jag ska på kurs och blir hämtad 7.30. ska jag hinna äta frukost, duscha och rasta dante lär jag behöva nån timme. sen får dante sova till 10-11 nångång då "mormor" kommer och hämtar honom. när vi sen hämtar honom på kvällen blir vi bjudna på tacos. skönt att komma hem och bara få sätta sig ner och äta.

nu ska husse snart ut och springa så jag och dante tänkte ta en promenad runt 2,5:an. vi mötte så många hundar sist så jag tror jag ta med skinkosten så vi kan träna lite också. hundmöten är inte alltid dantes starka sida, inte min heller antagligen.


plutten och jag nån vecka innan vi hämtade hem honom

11 november, te och varma mackor

2008-11-11 @ 20:07:29 | | Kommentarer (2)

idag har jag och dante tränat lydnad. eller vad man nu vill kalla det. vi körde lite inkallning och lite gå fint och ha uppmärksamhet på matte. det gick faktiskt bra. vi mötte även en hund och jag lyckades få dante att fokusera på mig nästan hela tiden. tidigare ikväll när vi tog med dante ut på en kvällspromenad mötte vi ovanligt många hundar och dante "lät" inte åt en enda. han tittade och drog lite men han var helt tyst. FRAMSTEG!

vi har eventuellt nån form av fuktskada i sovrummet. vårt fina nyrenoverade sovrum. förhoppningsvis är det ingen fara, det vore rent ut sagt förjävligt om vi blev tvungna att slita upp golvet och riva ner tapeterna. golvet finns inte ens att köpa längre...

imorgon ska jag och emma inviga cafét dackås som har flyttat till en ny lokal. eventuellt hinner jag och dante åka ut till klubben och träna lydnad på planen och kanske köra lite agility också. det skulle han nog uppskatta.

den här veckan har jag förresten en socker/godisfri vecka (helgen räknas inte va?). har blivit alldeles för mycket senaste tiden. och det är väl ingen gott tecken när man har tokont i huvet och mår illa för att man inte får den dagliga dosen av socker/godis? hm.

nu har vi precis ätit varma mackor och druckit te och jag väntar på ett nytt avsnitt av desperate housewives. avslutar med en söt bild på dante.


bild från i somras när vi lånade mina föräldrars husvagn nåra dagar


5 november, ikea igår och slödag idag

2008-11-05 @ 18:44:37 | | Kommentarer (2)
igår åkte jag och sambon till ikea för att köpa det sista till vår hall. snart är allt på plats. vardagsrummet blir som sagt nästa projekt. får se när. roger blir ju arbetslös sista november också. medans vi var på ikea fick dante spendera dagen hos "mormor och morfar". han var sådär härligt trött när vi kom hem. lillskiten.

det kom ett paket till dante i måndags. en liten 1,5-års present innehållandes en blå fleecetröja och en grön väst. västen var lite för trång så den åker tillbaka. tröjan satt perfekt!

även att jag äntligen har hittat ett par vinterskor som jag faktiskt trivs i. jag hatar att köpa skor, speciellt vinterskor. hittar aldrig nåra. men igår när vi gick in på din sko så fanns dom där. mina första riktiga vinterskor på flera år. kör vanligtvis med sneakers året runt. det funkar sådär. men nu så! nu ska jag bara köpa mig ett par riktiga promenad-vinter-kängor som inte är så klumpiga också. så jag och dante kan ta långa vinterpromenader utan att fyrsa ihjäl.

nu ska jag gå och handla sen slappna av framför tvn med lite fruktsallad tror jag.

2 november, sega söndag

2008-11-02 @ 20:10:42 | | Kommentarer (1)

gårdagen var mycket trevlig. vi lagade pizza och kollade på mamma mia. den var bra tycker jag, mysig. det vart en rätt så tidigt kväll, alla var så trötta.

idag känner jag mig illamående och seg, vet inte varför. vi hann inte göra så mycket idag förutom att promenera med dante innan roger skulle åka till ånge för att döma. sen dess har jag och dante städat och försökt träna lite lydnad, det gick sådär. jag tro vi ska börja en lydnaskurs.

nu kommer roger snart hem så jag tror jag ska ta och fixa lite te. tänkte att vi skulle se på lördagens svensson svensson avsnitt sen. vi brukar alltid kolla på det. det är kul. fast dom gamla avsnitten är mycket bättre och roligare än dom nya.

     
lite bilder från kvällen.
1. dante var halloween-cool med döskalletröja och nithalsband
2. emma och henkan fixar mat
3. roger väntar på mat
4. jag
5. emma och henkan äter


1 november, halloween

2008-11-01 @ 15:11:03 | | Kommentarer (0)

eller allahelgon? jag har ingen koll. jag vet bara att det är olika dagar. ikväll ska vi hem till emma och henkan och äta middag och kanske spela nåt spel. mysigt! vi hade mysigt med emma igår också. dock blev vi lite irriterade på idol-lars. hm.

snön ligger kvar och idag är det lite kallare, men ändå skönt. dante hade bråttom ut imorse så jag trodde han var jättenödig och skyndade mig allt vad jag kunde. väl ute så var han inte alls särskilt nödig så jag tror hans brådska berodde på att han så gärna ville ut i snön. han springer runt som en liten iller och tycker det är skitkul. idag var det pudersnö också vilket han tyckte var extra kul.

katterna är dock inte lika förtjusta i snön som dante är. stella går ut lite grann men fryser efter ett tag och vill in. hon är en tuff liten katt så hon kommer vänja sig snart. bara hon får lite bättre vinterpäls så. smilla däremot blir ju så blöt om sina små tassar så då går det ju verkligen inte att vara ute, det borde vi ju förstå tycker hon.

   
igår bar vi ut båda katterna för att visa dom snön. det uppskattades inte av alla
kan jag säga. dante och stellan (vi kallar henne så) var ute en stund iaf