27 maj, sövd för tredje gången på ett halvår

2009-05-27 @ 16:00:02 | | Kommentarer (1)
vi åkte till veterinären med dante idag. det resulterade i hans tredje sövning för i år. klon satt löst så dom var tvungna att dra bort den. i vanliga fall bli pulpan blottad när man gör så, men dantes klo satt så löst så pulpan följde med. men det var tydligen bättre eftersom klon och pulpan då växter ut tillsammans så pulpan slipper vara helt oskyddad ett tag.
nu ska han ha bandage (ett blått) och knapra piller i en vecka. min stackars lilla hund vad han får stå ut med mycket. och självklart så glömde jag bandaget som jag köpte hos veterinären så roger fick åka och hämta.

på fredag åker vi till stockholm. det ska bli så skönt att få komma bort lite nåra dagar. vi ska bo på hotell. jag tror det är första gången jag bor på hotell i sverige. mysigt!

26 maj, nu är det klart

2009-05-26 @ 21:21:12 | | Kommentarer (1)
nu är alla papper påskrivna, handpenningen är betald och lägenheten är vår! det känns jättebra. väntar dock på min första ångestattack inför allt det nya men den går nog att tackla rätt så lätt hoppas jag.

dante haltar fortfarande men han är mycket piggare än igår. igår låg han nästan hela dagen och var inte ens intresserad av att leka med "mormor" och är inte dante intresserad av det, då är han verkligen dålig. blir väl tvungen att ringa veterinären imorgon och han fortfarande haltar antar jag. usch, det blir en dyr månad det här. lönen både kommer och försvinner imorgon känns det som. men så blir det ibland. lika bra jag vänjer mig och jag ska plugga i 3 år kanske.

25 maj, halta dante

2009-05-25 @ 09:32:17 | | Kommentarer (2)
nu trodde jag att det var slut på fel med dante, men inte då. just nu är han trebent. jag tror han har gjort illa en klo på baktassen. det är rött och lite blodigt vid klofästet. det verkar inte vara nåt som sitter fast där så han har nog lyckats bryta klon. inte lätt att halta i den här värmen. han blir jätteanfådd på bara nåra minuter.

och inte nog med det så har han även en liten blåsa på ärret efter stygnen från kastreringen. han verkar inte besväras av den men tänk om den blir större och spricker och det kommer ut en massa var. mysigt. vore jag gjord av pengar så skulle jag ta honom till veterinären för minsta lilla, men nu är jag tyvärr inte det. jag antar att dom ändå inte kan göra nåt så jag avvaktar och blir det inte värre så går det ju iaf åt rätt håll.

hans mat är slut också så nu måste jag åka och köpa mer så han får lite frukost. det kan kosta att ha hund, men det är lätt värt det!


23 maj, MYsiga dagar

2009-05-23 @ 22:20:32 | | Kommentarer (0)

det har varit så kul att ha haft my här nåra dagar även om jag tyckte att tiden gick alldeles för fort. vem vet när vi ses igen? lysekil är långt borta. men det kunde ha varit värre, vi bor ju iaf i samma land.

den här helgen jobbar jag kväll. imorgon förmiddag tänkte vi åka ut på hölick och grilla lunch med mamma och pappa. hoppas det blir lika varmt som det var idag.
nästa helg åker vi till stockholm och roger ska springa maraton. han stukade foten i förrgår. bra tajming. men den borde hinna bli frisk! det känns redan bättre påstår han trots att den är blå och svullen.

annars så väntar vi väl bara på klartecken att lägenheten verkligen är vår på riktigt. jag får ont i magen när jag tänker på att katterna inte får följa med... fina katterna.

  
dante, smilla, stella
<3


19 maj, lägenhet och my!

2009-05-19 @ 15:40:05 | | Kommentarer (0)
ikväll kommer my och oskar hit till hudik efter ca 5 måndader på vift i centralamerikat. känns som evigheter sen vi såg, det är det ju iofs nästan. ska bli så kul att träffa henne igen.

igår var vi i gävle på lägenhetsjakt igen. min favorit hade varken balkong eller uteplast så den gick tyvärr bort. däremot fick vi komma och titta på en annan lägenhet som inte var riktigt officiellt ute än. vi la ett bud och imorse ringde mäklaren och sa att säljaren var nöjd med det budet. vips så var man med lägenhet. vi har dock inte skrivit på några papper än men snart så.

17 maj, ny mobil

2009-05-17 @ 14:25:37 | | Kommentarer (0)
igår hade media markt 20% rabatt på allt i hela butiken. perfekt tajming eftersom min mobil dog för nåra dagar sen. jag hade tänk mig en nokia istället för ericsson den här gången. jag är så less på ericsson nu. mina tre senaste mobiler har varit ericsson och alla har varit bra i max 2 år sen har dom bara vägrat fungera mer. det vart dock ingen nokia heller utan en samsung med touch-skärm. igår var vi bittra fiender, jag och min nya mobil, men idag känns det bättre och jag gillar den mer och mer.

nu har jag precis putstat klart alla fönster. ska hoppa in i duschen strax sen ska vi på 1års-kalas för lilla stina!


så ser den ut

14 maj, fotokurs igen

2009-05-14 @ 21:26:18 | | Kommentarer (0)
idag var det fotokurs för andra gången. vi gick igenom bländaren och lite till och mitt batteri dog efter fem minuter. heja. men det gick bra ändå.

nu är jag lite hungrig tror jag. en kvällsmacka kankse.

13 maj, stella

2009-05-13 @ 08:05:57 | | Kommentarer (1)
igår bet stella sig själv i svansen så hårt så att hon skrek. haha knäppa katt.


jag vill inte flytta ifrån dom

11 maj, glasögon

2009-05-11 @ 16:57:45 | | Kommentarer (0)
jag fick hem nåra provbågar från lensway idag. blev ju sugen på nya jag med när roger köpte sina. det är bra mycket billigare att köpa på nätet. om jag väljer dom bågar som jag tror jag gillade bäst så blir det ca 500-600 allt som allt.

snart börjar budgivningen på den andra lägenheten på samma gata. men den kommer nog som sagt också bli för dyr. vi har bokat in nåra visningar nästa vecka iaf. köper man en lägenhet utan balkong så är dom ca 100tusen kr billigare. så vi ska titta på nåra sånna. även om vi helst vill ha balkong men man måste ju vara lite förnuftig också.

 
två bilder från i lördags. gustav divade sig lite med sin iphone och la upp dom på facebook nästan innan han ens hade knäppt dom. sjuka teknik

11 maj, hejdå lägenheten

2009-05-11 @ 12:42:53 | | Kommentarer (0)
nu ligger vår lägenhet ute på hemnet. nu börjar det känns på riktigt...

10 maj, söndag

2009-05-10 @ 22:08:15 | | Kommentarer (2)

det vart inget med lägenheten i fredags. den vart för dyr så vi fick hoppa av. vi ska vara med på en ny budgivning imorgon men förmodligen blir det samma sak med den, eller det känns så iaf. det blir nog nåra visningar till nästa eller nästnästa vecka.

i helgen har jag jobbat och varit och firat emma som fyllde år igår. det var mycket trevligt. dante har även hoppat agility 4 dagar i rad så han är lite sliten nu. det var längesen han hoppade sist så vi kankse gick ut lite väl hårt men det går inte att sluta när man ser hur lycklig han är när han får hoppa. det är nog det absolut roligaste han vet. det värmer i hjärtat att se honom så lycklig. och lydig blir han också. han tycker väl att det är värt att lyda om man får hoppa sen. bästa belöningen nånsin.

i torsdags började även min fotokurs. det är jag och fyra till, varav två "tanter" som knappt kan slå på kameran. jag känner mig bäst i "klassen".

  
 
  
 
dante och husse kör agility. blicken när han kommer ut ur tunneln säger väl allt? sen vart han trött och ville vila i skuggan under långhoppet


8 maj, fotokurs

2009-05-08 @ 09:48:02 | | Kommentarer (0)
igår började min fotokurs. det var roligt och jag hoppas att jag kommer lära mig nåt av det här. lite dumt att ha en bra kamera som man inte kan utnyttja till max. vi fick en "läxa" tills nästa gång också. jag tänkte att dante skulle få vara min modell. (som vanligt)

idag är jag mest seg. har inte ens tagit morgonpromenaden med dante än. han verkar iofs också seg. kl 15 börjar jag jobba nån timme senare är det budgivning på den ena lägenheten så roger får hålla mig uppdaterad via sms. spännande. hade gärna velat vara hemma och sluppit sitta på jobbet och vara nervös men men.

nä nu drar jag och dante ut och promenarar och fixar min fotouppgift.

7 maj, lägenheter

2009-05-07 @ 08:34:53 | | Kommentarer (0)
jag vet inte riktigt hur det går med vår lägenhetsjakt. vi har lagt ett bud på en och ska vara med på en annan budgivning imorgon. såg vi får se hur det går! en mäklare har även varit här och tagit kort på vår lägenhet så den borde komma ut på hemnet och i ht snart.

igår åkte vi ut till brukshundklubben och hoppade lite agility för första gången på länge med dante. gud vad han tycker det är kul. jag blir så lycklig av att se honom så lycklig så jag tänkte ta med honom dit idag igen.

idag är det även 8 år sen min mormor dog kom jag på. det är inte klokt vad tiden går.


september 08

3 maj, kräks

2009-05-03 @ 21:07:59 | | Kommentarer (0)
stella kräktes just i badrummet samtidigt som hon försökte springa därifrån vilket resulterade i världens kräk-bomb. jätteäckligt. det kom på rogers fot och tom på väggen skvätte det en del. hon åt lite för snabbt tror jag för det vara bara osmält kattmat blandat med vatten. men ändå, äckligt. nu sitter stackars lilla stella och ser ynklig ut så jag måste gå och trösta sen ska jag sanera badrummet en gång till...

3 maj, yesterday

2009-05-03 @ 11:56:41 | | Kommentarer (1)

vi hade en mysig dag på hölick igår. dante lekte mycket bra med dom andra hundarna. lite ovant att se honom med tikar utan att han sitter fast med nosen i deras rumpor. han gillade dessutom sabinas nya valp, viggo, så mycket så jag tror att han vill ha en egen... nångång.

imorgon åker vi till gävle och på tisdag kommer mäklaren och värderar lägenheten så nu blir det storstädning.

   
  
  
bilder från igår


2 maj, grattis dante!

2009-05-02 @ 08:27:26 | | Kommentarer (0)

idag blir min lilla gris 2 år. ingen gräddtårta och inga presenter. han ju trots allt "bara" en hund. presenten blir en dag på hölick med "mormor och morfar" och ett gäng hundar.

   
  
danteliten


1 maj, ett år

2009-05-01 @ 10:59:06 | | Kommentarer (2)

idag är det 1 år sen vi flyttade in i den här lägenheten. det året har gått så sjukt snabbt. och snart kanske vi lämnar den. jag älskar den här lägenheten så det känns lite tråkigt, men samtidigt bra.

imorgon fyller dante 2 år. då har han bott hos oss i ungefär 2 år - 8 veckor. den tiden har också gått så sjukt snabbt. jag hinner inte riktigt med. vi tänkte spendera morgondagen på hölick i solen med grillning och hundlek. mysigt och spännande att se hur dante kommer bete sig bland dom andra hundarna. han har inte kaxat med en enda hund sen operationen.

nu ska jag dusch och bara vara innan jag börjar jobba kl 15.