Praktik

2011-10-28 @ 14:02:08 | Vardag | Kommentarer (0)
Äntligen har det löst sig! Det blir två veckor på samhällsmedicin och två veckor på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Så nu har jag att göra i november. Det ska bli kul och intressant.

Lyxfällan

2011-10-27 @ 21:07:49 | Vardag | Kommentarer (0)
Kollar på lyxfällan nu. Blir alltid så facinerad eller kanske chockad över hur människor fungerar. Alltså jag förstår att ekomnomiproblem kanske ganska lätt kan leda till en ond cirkel, men har man inte pengar så kan man inte köpa. Det är en ganska enkel ekvation för mig. Jag är glad att jag har lärt mig den.

Barn som dödar

2011-10-21 @ 13:33:58 | Vardag | Kommentarer (1)
Jag kände det på mig så fort jag läst om den döda 4-åringen i Lungby, att det är ett barn som har gjort det. Man behövde väl iofs inte vara nåt geni för att "ränka ut" det. Ensamma barn som leker på en lekplats, barnen börjar bråka och 4-åringen "springer iväg" och kommer inte tillbaka. Jag hoppades ju att jag skulle ha fel men det verkar tyvärr inte bättre än att det faktiskt är ett, eller flera, barn som har gjort det. Fruktansvärt tragiskt. Det är en presskonferans nu kl 13.30 som jag tänkte följa. Tror dock inte att man får reda på så mycket nytt då det såklart är väldigt känsligt när det är barn inblandade på det här sättet. Det ryktas på flashback om att polisen vet vem som ligger bakom det, men ja det är ju som sagt under rätt speciella omständigheter så det dröjer nog innan allmänheten får veta vad som egentligen hände, om vi ens får det.Idol

2011-10-15 @ 17:24:28 | Vardag | Kommentarer (0)
Vad är det med idol i år? Tre av tio tappar texten, heja. Tycker inte dom håller lika hög klass som dom brukar. Moa gillar jag, men hon är lite mesig och medioker på scenen. Killarna är jag inte alls impad av. Men det känns som alla dom får vara kvar ändå bara för att alla småtjejer röstar på dom för att dom är sååå söööta. Min favorit hittils är nog den blonda Amanda. Jag tycker hon har cool röst. Jaja nog om detta.

Idag har vi en väldigt slö dag här hemma. Vi lyckades sov till kvart i tio, trodde inte jag kunde det längre. Sen tvätt och långpromenad med Dante. Han träffade sin pudelkompis Ozzy så dom fick härja en stund. Ikväll tänkte vi fixa lite "tapas" och se en film tror jag. Nu ska jag försöka mig på att göra lite hummus.

Dante vid fyren på Hölick i somras


Kallt

2011-10-12 @ 07:43:58 | Vardag | Kommentarer (3)
Hua, idag är det kallt. Frost och lite is på vattenpölarna. Dante fryser, jag fryser, alla fryser. Men man vaknar till ordentligt av en tidig morgonpromenad iallafall. 

Snart är den fina sköna hösten förbi


Dyrt med frukt?

2011-10-11 @ 13:27:23 | Vardag | Kommentarer (0)
Läste just på aftonbladets hemsida att en föräldrer har anmält en skola för att dom har fruktstund. Anledning till det är att föräldrarna själva får stå för frukten och det blir tydligen en alldeles för stor utgift enligt den anmälande föräldern.

Alltså har man inte råd att köpa frukt till sitt barn så kanske man skulle ha sett över sin ekonomi innan man skaffade barn, eller tre barn som personen som har anmält skolan har. Okej att skolan ska vara avgiftsfri, men säg att barnet/barnen inte hade gått i skolan, hade dom aldrig fått frukt hemma då? Det behöver ju inte ens vara en frukt. Skicka med en morot. Morötter kostar just nu 2,90 kr kg. Det är inte dyrt. Eller dra in på nåt annat. Godis, cigaretter, alkohol eller vad man nu har för "onödiga" utgifter. Så nu får dom inte längre ha schemalagd fruktstund på den skolan. Jag som tycker schemalagd fruktstund är så bra.http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13760876.ab

Oväntad upptäckt

2011-10-10 @ 19:36:41 | Vardag | Kommentarer (1)
När jag och Roger var ute med Dante i helgen så gick vi på ett ställe där vi aldrig har gått förr. Vi gick bakom en av kyrkogårdarna som finns här, i skogen. När vi gått en bit så kom vi fram till en lite större väg men en stor "avfallshög". Jag trodde först det var trädgårdsrens eftersom det ligger hus inte alls långt därifrån. Men nej, det var en stor kulle med både döda och färska blommor från begravningar. Alltså sånna där kransar och buketter man brukar ha på kistan med en sista hälsning. Jag hade en fin föreställning om att dessa blommor följde med kistan/urnan ner i jorden eller iallafall brändes med kistan och blev till aska, typ... Jag kanske är dum som alltid har trott det. Min tro krossades iallafall och det kändes rätt hemskt att se blommorna och alla hälsningar ligga i en stor "skräphög" bara sådär...

One piece

2011-10-09 @ 13:35:10 | Vardag | Kommentarer (1)
Jag och Roger köpte en varsin one piece för ett tag sen. Styggare plagg får man kanske leta efter men fan vad den är skön och mysig. Jag bor i den när jag är hemma. Vågar inte ha på mig den ute.
Jag köpte en rosa och roger en blå. Gud så stereotypa vi är. Det kommer iallafall bli mitt mest använda plagg nu när den kalla tiden på året är här.

Man ser ut som en stor teletubbie, speciellt med luvan på. Men ingen behöver ju se oss


Höstväder

2011-10-07 @ 15:31:20 | Dante | Kommentarer (0)
Härligt höstväder här idag, även om solen går i moln då och då. Dante och jag tog just en promenad. På vägen hem fick Dante syn på en ekorre som han skrämde upp i ett träd, sen försökte han klättra efter, det gick inte så bra.


Lilla Dantegubben

2011-10-04 @ 11:15:58 | Dante | Kommentarer (0)
Nu har vi kommit hem från veterinären. Knölen på sidan var typ som en finne, eller pormask. Den klämde veterinären ut en massa gult äckel ur. Knölen vid nosen var nåt annat. Vi fick kortisondroppar utskrivna som vi ska droppa på i en vecka för att se om det är en inflammation som går tillbaka. Blir det ingen förbättring om två veckor operarar dom bort den. Nu är han jättetrött och ligger på vardagsrumsgolvet i en liten solfläck och sover sött.


Oktober

2011-10-03 @ 08:17:43 | Vardag | Kommentarer (0)
Ny vecka och ny månad. Den klassiska höstförkyldningen sitter i lite fortfarande i form av hosta, men annars mår jag bra nu. 

Den här veckan består av hemmaplugg då jag bara går i skolan på torsdag. Ibland funderar jag på hur jag ska klara av att börja jobba sen när jag har pluggat klart. Jag är ju van att styra mina dagar som jag vill nu och jag tycker det är så skönt. Men jag antar att man vänjer sig som med allt annat.

Imorgon ska Dante till veterinären. Har en liten knöl på sidan och en i vid nosen. Dom är inte stora, som ärtor kanske, men den på sidan har vuxit sen jag hittade den i maj så jag tänkte att det är väl lika bra att vi kollar vad det är. Gillar inte riktigt att jag har hittat en vid nosen också. Men det är säkert bara fettknölar.