Theme Hospital

2011-02-27 @ 14:44:20 | | Kommentarer (2)
Jag lyckades ladda hem Theme Hospital och få det att funka <3 Vilken nostalgi. Jag har saknat alla pös-huvuden och vassa tungor och dom osynliga små gubbarna med käpp och hatt som när dom blir friska inte längre har käpp och hatt.Helg

2011-02-25 @ 16:56:56 | | Kommentarer (1)
Hemtentan är inlämnad och klar. Den vart inge bra. Inte det minsta nöjd kan jag säga. Är mest bara trött. Fick besök av Emma idag, det uppskattades av både Dante och mig. Snart åker hon och jag till Göteborg och hälsa på My. Myisgt!

Jag ska fira min dåliga tenta med pizza, rödvin och lakrits ikväll tror jag.

Dante har repat sig

2011-02-24 @ 10:47:17 | | Kommentarer (0)
I två dagar har han varit hänging och mest dragit sig undan och legat under soffan. Idag börjar han bli sig själv igen. Så skönt! Då utgår jag från att det var träninsvärk eller nån överansträngning/sträckning i nån muskel. Gissningsvis i nåt av bakbenen. Men nu mår han bra igen, lilla gubben. Det ska jag fira med att skriva klart min hemtenta, hurra.

Lilla Dante

2011-02-22 @ 20:15:43 | | Kommentarer (2)
Jag tror han har träningsvärk (hoppas iallafall att det inte är nåt annat). Han kan inte hoppa upp i soffan längre, man får lyfta upp honom. När man lyfter honom blir han alldeles stel. Han har mest legat idag och verkat ganska låg. Skakar lite lätt då och då. När vi kom in från kvällspromenaden kunde han bara gå upp för två trappor sen blev han stående och såg jätteolycklig och skamsen ut. Han ville verkligen men det gick inte så jag fick bära honom.
Vi var ute och sprang i söndag och en kort bit idag. Det kanske vart lite för mycket så vi tar det lungt resten av veckan.

Stackars liten...

Hemtenta

2011-02-21 @ 17:07:34 | | Kommentarer (0)
Idag kl 8 las hemtentas ut, sen dess har jag slitit mitt hår. Nej inte riktigt kanske men det är ganska krånglig. Har väl fått ihop kanske en halv klar sida och ett par sidor med kladd och tankar som ska sättas ihop till nåt vettigt. Det ska vara ca sex sidor allt som allt så den är inte så jättestor.

Det är ljus ute fortfarande fast klockan är över 17. Jag fick en liten chock nyss, visste inte att den var så mycket. Är ju van att det är mörkt vid 16 liksom. Men vi går alltså mot ljusare tider. Jag längtar ihjäl mig efter plusgrader och vår. Jävlar vad skönt det ska bli! Jag ska vara ute dygnet runt, säger jag nu iaf.


En till som längtar efter vår och värme. Jag tror han är lika less på snö och kyla som jag är. Han vill ligga i gräset och tugga på pinnar nu

FREDAG!

2011-02-18 @ 15:52:07 | | Kommentarer (1)
Så skönt med helg. Har absolut ingenting jag måste plugga i helgen heller. Hemtentan läggs ut på måndag klockan 8 så fram till dess tänker jag vara helt ledig. Det är bara den kvar nu sen är den här kursen över. Skönt!

Ikväll ska vi mysa till det med god mat och gott vin. Och en merci-chokladask som jag fick av grannen för att jag hjälpte henne med en grej. Snäll granne! Jag var iofs också ganska snäll som hjälpte till.LCHF

2011-02-17 @ 13:23:33 | | Kommentarer (2)
Jag har varit mycket tveksam till att "mixtra" med maten då jag är ganska kräsen och känslig eller vad man ska säga. Jag har även ställt mig tveksam till att plocka bort så mycket kolhydrater från kosten som LCHF innebär och undrat vad det ska vara bra för. Så köpte jag en bok, matrevolutionen, som var väldigt intressant och det slutade med att jag tänkte varför inte? Så nu har vi testat LCHF (på vårt sätt, man kan ju vara mer eller mindre strikt) sen första februari ungefär. Istället för att ha ris, pasta och potatis till all mat har vi ätit oss mätta på fett och protein. Och grönsaker givetsvis (lite kolhydrater behöver man faktikst).

Roger har gått ner typ 4 kg och min mage har varit tyst och inte det minsta uppblåst i snart tre veckor. Mitt sötsug är mycket bättre och jag är inte längre hungrig två minuter efter att jag har ätit. Första veckan var jättesvår. Jag mådde illa och ville bara äta socker, socker, socker. Nu går det bra.

Det jag saknar mest är bröd, så därför äter jag det ibland. Och på helgerna äter vi nåt sött och gott. Dock är jag inte längre så jättesugen på chips och godis som jag var förr (förutom lakrits, jag ger aldrig upp mitt lakrits) utan jag är mer sugen på sånt man bakar själv, som paj och cheescake. Sånt som ger en lite större smakupplevelse.

Det här är ingen diet eller nåt som jag gör för att jag vill gå ner i vikt. Jag vill inte gå ner ett gram, (det gör man inte heller om man inte redan väger för mycket) jag ville bara testa och se om man mår så bra som många säger. Och ja, det gör man faktiskt.

Det är inte så krångligt som många verkar tro heller. Man kan i stort sett äta som man gjort förr, man tar bara lite mer kött, lite mer sås/fett och kanske lite mera grönsaker och så struntar man i riset, pastan eller potatisen.


Jag tror att det är så att det inte är fettet vi ska vara rädda för. Vi har alltid ätit fett. Kolhydrater i stora mängder däremot, det har vi inte alltid ätit.

Trött

2011-02-15 @ 19:35:40 | | Kommentarer (0)
Klockan är 19.30 och jag vill gå och lägga mig.

♥♥♥

2011-02-14 @ 09:52:35 | | Kommentarer (2)
Nu funkar det att kommentera igen.

Idag hade jag föreläsning egentligen. Men jag mådde inge bra när jag vaknade. Trodde jag var förkyld men nu har jag bara ont i huvet. Får plugga hemma istället. Dante blir nog glad iaf, vi ska alla hjärtans dag-mysa lite.


Dusch

2011-02-13 @ 16:27:38 | | Kommentarer (2)
Dante fick duscha med mig efter springturen. Han hatar att duscha men står snällt stilla tills allt är klart.
Efteråt får han alltid damp en stund och springer runt runt och försöker torka sig på mattor och i soffan. Tillslut slocknar han alltid i sin säng. Han har en blå filt i sin säng som han brukar gosa ner sig så sött i.

Spring-söndag

2011-02-13 @ 12:15:04 | | Kommentarer (0)
Då har vi avverkat ännu ett söndags-löppass. Tanken är ju att det ska bli oftare än så, men det går lite sådär med det. Mycket roligare och lättare att springa med Roger än att springa ensam. Eller ensam och ensam, jag har ju Dante som draghjälp. Han passar på att dra när han äntligen får, det tycker han är kul. Får se om vi tar oss ut nåt till veckan jag och Dante. Är bara i skolan två dagar så jag har egentligen inga ursäkter, hunden måste ju ändå ut liksom.

Min bästa hund

2011-02-12 @ 15:30:16 | | Kommentarer (0)

sol!

2011-02-12 @ 12:09:11 | | Kommentarer (0)
Efter storm kommer solsken. Underbart väder idag, om än lite kallt. Vi packade på oss själva och Dante lite kläder och tog en promenad ner på stan. Köpte lite smått och gott och det viktigaste av allt, lördagsgodis till Dante. Tre ben, tre knorrar och ett chips. Nu har han så det räcker ett tag. 

Det är sånna här dagar jag skulle vilja ha en altan så man kan ta ut en solstol och en filt och ligga i solen och mysa. Ett litet radhus kanske, med bara en liiiten trädgård och en liiiten altan. Som man orkar sköta om.
Nu - tacosrester till lunch!


storm

2011-02-11 @ 09:15:50 | | Kommentarer (0)
Shit vilken storm. Jag vaknade vid 3 av att Dante grät och ville upp i sängen (han frös nog) och sen kunde jag nästan inte somna om för det blåste så mycket. Trodde taket skulle flyga av eller fönstret blåsa in, typ.
Har fortfarande inte vågat mig ut på morgonpromenad, Dante ser inte så sugen ut han heller. Men det är väl lika bra att få det gjort.

Längtar längtar längtar efter sommaren nu!


Dante solar på klipporna på Hölick

<3

2011-02-08 @ 15:00:23 | | Kommentarer (5)
Idag saknar jag katterna. Alla fyra faktiskt. Undrar så vad som hände med Selma... Och jag undrar hur världens gosigaste Siri hade varit om hon hade levt.

Jag vet iallafall att Stella och Smilla har det jättebra och trivs som bara den i Iggesund. Dom har det mycket mycket bättre där än vad dom skulle ha fått hos oss i Gävle. Det känns lite bättre när man tänker så.Siri och Selma


Smilla och Stella

25 år

2011-02-06 @ 09:46:04 | | Kommentarer (2)
Idag fyller jag 25 år. Det känns gammalt. Fast jag känner mig inte så gammal. Ska fira med en springtur tillsammans med Roger och Dante.kinect

2011-02-03 @ 08:58:08 | | Kommentarer (3)
Idag fyller Roger år, 28 år. Och på söndag fyller jag år. Vi bestämde att vi inte skulle köpa nåt till varandra (blir ju bara så att man byter pengar typ) så istället köpte vi Kinect till vårt xbox. Jag testade igår och det var skitkul! Stundtals riktigt jobbigt också beroende på vad man gjorde. Men ja, det var ett bra köp iallafall. En bra födelsedagspresent till oss. Tror jag har lite träningsvärk i armarna faktiskt. Måste vara boxningen. Jag vann över xboxet.