31 augusti, hudik

2009-08-31 @ 09:17:27 | | Kommentarer (0)
jag har haft ont i halsen och snorat lite i tre dagar nu, men inget bryter liksom ut på riktigt nångång. det är lite drygt att bara vara halvsjuk.

idag har jag föreläsning 13-15 och sen åker vi till hudik för att sälja lägenheten och tigga mat hos mamma och pappa. måste även hinna en sväng till smådjurskliniken och köpa dantes specialmat. vi har inte hittat nån klinik här som säljer den så vi testade med ett annat foder. han har varit lite dålig i magen nåra dagar och inatt kräktes han så det funkade uppenbarligen inte. synd för det hade varit lite skonsammare mot min plånbok. men det viktigaste är ju ändå att han mår bra.

nu ska jag ta dante på en promenad och sen fortsätta läsa min otroligt icke spännande bok.


29 augusti, första skolveckan klar

2009-08-28 @ 11:33:26 | | Kommentarer (0)
en föreläsning och ett seminarium avklarat. det har gått bra! nu ska jag bara läsa tre kapitel och skriva en text tills nästa vecka.

igår köpte jag en ny dator. äntligen funkar alla tangenter. men jag är så jäkla van att klistra och och göra "fusk" ä och ö så jag gör fel hela tiden, men jag vänjer mig väl.

ikväll ska jag på n0llemiddag, det blir nog kul. men jag skippar kåren efteråt.

24 augusti, skog

2009-08-24 @ 11:29:31 | | Kommentarer (0)
jag saknar skogen. riktig skog. boulongern är inte riktigt skog även om det är väldigt fint att gå där. skogen och havet!

24 augusti, besök

2009-08-24 @ 08:24:14 | | Kommentarer (0)
idag började roger skolan på riktigt. jag börjar imorgon. det ska bli kul. vi börjar med pedagogik.

igår var mamma och pappa här och hälsade på. vi gick promenad i boulongerskogen och åt tacos. dante var såå lycklig över att ha dom här.

nu ska jag äta frukost och sen ta en promenad med dante.

22 augusti, höst?

2009-08-22 @ 11:05:14 | | Kommentarer (0)
det bara regnar och regnar. det känns som att hösten kommer snart. det gör iofs inte så mycket för min del.

imorgon kommer mamma och pappa och hälsar på så idag ska jag städa lite. det har för fallit lite här hemma dom senaste dagarn. det är iaf inte massa katthår överallt. jag känner mig bättre i min allergi sen dom flyttade faktiskt. menjag saknar dom sjukt mycket. det känns så tomt att inte somna till nåns kurrande på kvällarna.

 
bästisar

21 augusti, nollning

2009-08-21 @ 16:07:34 | | Kommentarer (0)
jag var med på nollningen i onsdags och igår. nu vill jag vila. man är ju inte gjord av stål direkt. men det har varit kul. i onsdags körde vi lite lekar och blev indelade i grupper. min grupp måste ha en badmössa på sig vid varje nollningstillfälle. snyggt värre. igår hade vi "summergames" på dan. massa stationer med olika uppdrag som skulle genomföras. det var kul. sen singstar och lilla vall på kvällen. min ny-gamla klasskompis emma lånade soffan inatt. vi hade egentligen tänkt vara med på nollekampen nu på dan men ingen av oss orkade. hon åkte hem för en stund sen. 

roger är i karlstad på kurs hela helgen så jag är för första gången själv här i gävle. tänkte försöka hitta ner på stan helt sjävl imorgon. det går nog bra. jag har ganska mycket koll.

nu är jag trött på nollningsgrejs och tycker att skolan kan börja på riktigt nångång!

"oj oj vad vi är gröna, fy fan vad vi är fin. jag älskar vårt hemliga motto att supa som ett svin. nu kanske alla tänker men så där gör inte dom. men ack så fel dom hade, det här är hp's sång" (we are all the winners-melodin)
eller hur det nu var. dom har ju hur många sånger och ramsor som helst.

nu ska jag umgås med min hund.

17 augusti, gävle

2009-08-17 @ 19:26:10 | | Kommentarer (0)

nu är vi på plats. flytten gick bra och vi har kommit iordning rätt så bra i lägenheten. idag köpte vi ett högskåp och en micro. allt var ju inbyggy i vår gammla lägenhet nästan. micro, hallmöbel, garderob. så vi saknar rätt mycket förvaring, men det löser sig.

dante har varit lite stressad och ur form pga flytten men nu har han börjat komma till ro. idag träffade fick dante en kompis också, han heter malte. det är en av rogers domarkompisar och hans tjejs hund. dante är ungefär ett år äldre än malte men dom är av ungefär samma storlek och dom lekte jättebra tillsammans. det känns skönt!

på onsdag börjar skolan, inte på riktigt dock men det är upprop eller vad man ska kalla det osv. sen är det väl nån form av nollning på kvällen. det ska bli kul. fick reda på att en tjej från min gymnasieklass ska läsa samma sak så då blir vi klasskompisar igen. rättskönt att ha nån man känner.

nu ska jag hjälpa roger att försöka få orning på högskåpet i köket.


13 augusti, katterna har flyttat

2009-08-13 @ 21:46:04 | | Kommentarer (1)
ikväll körde vi iväg katterna till deras nya hem i iggesund. så himla trist men det var  verkligen ett jättebra område och ett jättefint hus. dom kommer få det så bra där. dom blev utsläppta i sovrummet på övervåningen och kröp dirket under sängen båda två. det dröjde inte många minuter innan stella vågade sig fram och kika, inte smilla dock. det dröjer nog.
när vi sen stod på nedervåningen och pratade så kom stella gåendens ner för trappan. haha hon är så söt den katten. inte rädd för nåt.

just nu känns det väldigt tomt. ingen stella som följde oss till tvättstugan och troget stod och väntade utanför tills vi var klara. ingen smilla som satt på balkongbordet och tittade på oss när vi gick förbi. så tomt...

12 augusti, packning pågår

2009-08-12 @ 11:13:09 | | Kommentarer (0)

det är bara två dagar kvar nu och vi packar förfullt. ikväll ska jag till jobbet och säga hejdå. imorgon åker vi nog och lämnar katterna i deras nya hem. jag vill verkligen inte lämna bort dom. jag vill inte! men jag vet att det blir bäst för dom. och jag vet att dom kommer till jättebra människor som kommer ta väl hand om dom. men det är sorgligt ändå.

nu är min paus nog slut. ska börja tömma garderoben nu.


7 augusti, kräftor ikväll

2009-08-07 @ 09:09:39 | | Kommentarer (1)

kvällen i ilsbo var mysig. jag, roger och dante drog ut i skogen nån timme och hittade massa kantareller. så idag ska jag göra en västerbottenpaj med gräslök och kantareller och ta med till hölick ikväll, blir nog gott till kräftorna.

vi hittar alltid massa kantareller när vi ger oss ut på svampjakt i ilsbo, och rogers mamma och sambo ser alltid lika förbluffade ut och säger att dom inte ens hittar hälften så mycket. det är sååå tillfredställande när man ser massor med gula svampar som står där och bara väntar på att få bli plockade.

igår ringde det på dörren. när jag öppnade stod det en tant med en bibel utanför. hon började prata om gud och jesus och jag vet inte vad. jag sa säkert 10 ggr att jag inte är det minsta kristen och inte intresserad av att bli det heller. det slutade med att jag fick en liten broschyr som hette "vad gud kräver av oss". den åkte fort i pappersinsamlingen. 

men  jag läste faktsikt första sidan och fick lära mig att gud heter inte gud utan han heter faktiskt jehova. det var en aha-upplevelse för mig, jag har alltid undrat vem jehovas vittnen egentligen är vittnen åt. det stog även att det är ett antal män som har skrivit bibeln. men det dom har skrivit ner är guds tankar så alltså är det gud som har skrivit den. ja precis...

nästa gång ska jag göra som roger, fråga om dom vill köpa sprit, då får dom tydligen bråttom därifrån. eller så säger jag att jag faktiskt inte är medlem i svenska kyrkan längre, undra vad dom säger då.


6 augusti, det närmar sig

2009-08-06 @ 09:08:55 | | Kommentarer (0)
idag ska vi till ilsbo och gratta rogers mamma. imorgon ska vi till hölick och äta kräftor med mamma och pappa. på lördag ska vi till magnus och emma och deras nya hus. på söndag ska vi till rogers pappa som också fyller år.
fullt upp resten av veckan. och nästa vecka börjar vi packa.

3 augusti, inte långt kvar

2009-08-03 @ 22:14:27 | | Kommentarer (0)
det är inte långt kvar tills vi flyttar nu. jag väntar fortfarande på att jag ska få nån form av panik och kalla fötter, men det kommer inte. det känns enbart bra, kul och spännande att flytta. och att plugga. som roger sa för nån dag sen, att han blev av med jobbet kan nog vara det bästa som har hänt oss sen vi träffades (förutom när jag köpte dante). inget ont som inte för nåt gott med sig...


dante på vår promednad i lördags. jag kastade pinnar ner för sandtaget i slingan och han sprang efter som en tok

2 augusti, U2

2009-08-02 @ 14:59:29 | | Kommentarer (0)
jag önskar att jag hade befunnit mig i göteborg i helgen och fått se nån av u2's konserter. det hade jag tyckt om. jättemycket. fan vad dumt att jag inte var där...

snart kommer roger hem. jag längtar. det kommer kännas tryggt att sova inatt.



1 augusti, reglad

2009-08-01 @ 21:44:05 | | Kommentarer (0)

nu har jag "spärrat" dörren så gott det går med stol och böcker. känns tryggast så. jag vet att jag aldrig kommer kunna sova annars. förmodligen är risken minimal att den/dom idioterna som stal nyckeln kommer hit, men jag gillar att vara på den säkra sidan. tur jag har dante, han kommer höra direkt ifall det är nån på dörren.


1 augusti, tråkigheter

2009-08-01 @ 12:15:53 | | Kommentarer (0)
roger är på kurs i västerås. inatt krossade nån hans bilruta och stal gps:en, nyckel hit och nyckel till nya lägenheten som vi hämtade igår. usch. tänk om nån kommer och låser upp? dumma äckliga jävla idioter till människor. och mer utgifter är ju verkligen preciiis vad vi behöver nu inför flytten... på måndag får vi ringa och fixa med försäkringsbolag och allt vad det är. tur att det finns försäkring iaf.

rösta på min bild om ni inte redan har gjort det:
http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=823&image_id=6331