29 april, trött

2009-04-29 @ 08:19:57 | | Kommentarer (0)
usch vilken jobbig natt. dante har hoppat upp och ner från sängen ett antal gånger och gått omkring och varit raslös och haft ont antar jag. han har även kräkts två gånger så jag har fått gått upp och torkat och försökt få honom att lägga sig ner och slappna av. det funkade bäst om han fick ligga brevid mig i sängen medans jag klappade honom över ryggen (han är en hund, jag vet).

två nätter i rad nu har jag vaknat runt 2-3 och inte kunnat somna om, dels pga dante inatt då men även för att jag grubblar över hur det blir till hösten. jag tycker det är jobbigt att leva i ovisshet. det gör mig stressad. jag vill liksom ha allt planerat och veta ungefär hur saker och ting kommer bli även om det är nästintill omöjligt just nu.

28 april, oturshunden dante

2009-04-28 @ 22:11:57 | | Kommentarer (1)

dante kom in med en blodig tass efter kvällspromenaden med husse. jag blev lite smått hysterisk och trodde att han hade lyckats slita upp stygnen eller nåt. när vi tittade lite närmre så såg vi att det "bara" var ena klon som hade gått av in till pulpan. tack och lov för det! men ändå, hur mycket ska min lilla hund behöva stå ut med? tycker så synd om honom, han drabbas ju av allt känns det som. men nu ska det väl vara bra ett tag!

   
dante i bilen på vägen hem


28 april, hunden är full

2009-04-28 @ 14:20:23 | | Kommentarer (0)

operationen gick bra. dante ligger och tar igen sig just nu. han har en body på sig och verkar lite frustrerad över att han inte kommer åt att tvätta på sitt favoritställe. han är vädligt trött och groggy fortfarande och han har kräkts två gånger. det känns lite jobbigt att se honom så här och jag måste hela tiden läsa allt bra om kastrering på internet för att stilla mitt dåliga samvete och intala mig själv att jag har gjort rätt (det tror jag att jag har men jag får dåligt samvete när han ser så ynklig ut). jag fick med smärtstillande hem. han ska ha det imorgon och i övermorgon. hoppas han piggnar till lite mot kvällen.


27 april, sista dagen som man

2009-04-27 @ 22:07:09 | | Kommentarer (0)
imorgon ryker dantes bollar. han har just varit och dragit i sig doften av tik för kanske sista gången. eller ja, sista gången som det betyder nåt för honom iaf.

på måndag ska vi till gävle och kolla på en lägenhet. spännande. hoppas det inte blir budgivning så det blir jättedyr för vi vill verkligen ha den. jag är lite kär i den.


nackdelen med att flytta är ju att dom här två inte kan följa med. hur ska vi klara oss utan dom? älskade små katter

26 april, möhippa

2009-04-26 @ 09:45:34 | | Kommentarer (0)
igår hade vi möhippa för therese. först gjorde vi henne "snygg", sen fick hon gå på stan och sälja plastblommor. på bokia träffade vi aschberg och fylking (surgubbar) och therese fick en tvkamera upptryckt i ansiktet. det var en jättevarm och skön dag så vi tog en liten glasspaus på skutan och hämtade lite nya krafter. efter glassen var det dags för dildoparty på myskällan och sen vidare hem till fia där vi åt tacos och sjöng singstar. dom som orkade gick ut efter det. jag åkte hem.

   
  
    
 

25 april, sommarväder

2009-04-25 @ 09:57:31 | | Kommentarer (0)
jäklar vad varmt och skönt det är ute. dante och jag flåsade ikapp när vi var ute på morgonpromenaden. jag började tyvärr må tok-illa så det blev inte en så lång promenad som jag hade tänkt. efter lite vatten och vila gick det dock över som tur var.

igår fick jag ett tips av mammas kompis som nyligen kastrerade sin hund om att använda en body efter kastreringen istället för tratt. alltså en sån body som bebisar har. storlek 86-92 hade den hunden och dante är ungefär lika stor som honom så det borde passa. när man går ut och går behöver han inte ha den så han slipper svettas ihjäl iaf. men det lät ju bra mycket bekvämare än en tratt. så på måndag ska jag gå och shoppa body, undra om roger vågar följa med...

nu ska jag gå och duscha och sen njuta av solen!


maj 08 och dante har just fyllt 1 år

24 april, <3

2009-04-24 @ 08:47:58 | | Kommentarer (0)
ett under att du ser mig
att du fortfarande ser mig
ett under att du ser mig
som någon som kan ge dig nånting
som får dig att vilja vara min
att du vill vara min


23 april, naglar

2009-04-23 @ 16:45:32 | | Kommentarer (0)

bara för att jag äntligen har lyckats spara ut mina naglar så måste jag lyckas förstöra dom hela tiden. för nån vecka sen slet jag av en när jag fastnade med den i en kundvagn och nu satte jag kniven i en så det blev ett jack tvärsöver hela naglen. iofs tur att jag inte skar av mig fingret, men ändå. nu blev jag lite sur på mig själv.


22 april, kastrering it is!

2009-04-22 @ 16:50:11 | | Kommentarer (2)
jag ringde till ljusdal och bokade tid. så på tisdag ska vi dit. roger är inte hemma så mamma får följa med. nån måste ju ta hand om den lilla groggy hunden på vägen hem. sen är jag hemma dagen efter med "vård av hund". eller inte, men ledig är jag iaf så jag kan ta hand om honom. man får tydligen smärtstillande med sig hem så han kommer säkert ha ont nån dag. stackarn.

fick brev från medborgarskolan idag också. den 7 maj börjar min fotokurs. så då har jag nåt att göra fyra torsdagkvällar i rad. det ska bli väldigt kul. jag längtar efter att få lära mig lite om hur man gör "på riktigt" så jag kan utnyttja min kamera fullt ut.

nu ska vi till mamma och pappa och äta. billigt och lättlagat.


22 april, kastrera eller inte kastrera?

2009-04-22 @ 10:42:11 | | Kommentarer (0)
dante har kärat ner sig i en tik. nu sitter han i hallen och ser så jävla olycklig ut. han har sprungit runt i en halvtimme på en gräsmatta och "jagat" tiken. gång på gång sa hon "nej" när han blev allt för närgången, han vägrade acceptera. jag sa nej, han vägrade lyssna. så nu funderar jag skaprt på att ringa och boka en tid. men samtidigt är jag lite feg, jag vill ju inte att han ska förändras på nåt sätt. fast jag antar att det bara blir bättre eller lika.

21 april, jästsvamp

2009-04-21 @ 15:52:03 | | Kommentarer (0)

dante hade jästsvamp igen. örondroppar i 10 dagar ska förhoppninsvis göra det bra. det blev ett dyrt kalas, men lätt värt det. dante vilar just nu efter dagens bravader så jag tänkte fördriva lite tid med en lista.

Börja svaren med den första bokstaven i ditt namn:
1. Vad heter du? lisa
2. Ett ord på fyra bokstäver: lera
3. Flicknamn: livia
4. Pojknamn: loke
5. Yrke: lärare
6. Färg: lila
7. Klädesplagg: linne
8. Mat: lasagne
9. Sak i badrummet: lampa
10. Plats/stad: london
11. En orsak att vara sen: lathet
12. Något man skriker: lägg av!
13. Film: love actually
14. Något man dricker: läsk
15. Band: larz kristerz
16. Djur: lama
17. Gatunamn: långgatan
18. Bil: lexus
19. Sång: love me do
20. Aktivitet med mer än en deltagare: linedance

   
dante hos veterinären. han var jätteduktig


20 april, tid imorgon

2009-04-20 @ 11:04:23 | | Kommentarer (0)
äntligen fick jag en tid. redan imorgon vart det. får smita lite tidigare från jobbet så jag hinner. kommer nog bli en ganska bra slant fattigare, men vad gör man inte? <3

20 april, min lilla dante

2009-04-20 @ 08:51:56 | | Kommentarer (0)
det är då bara fel på min stackars hund. nu krånglar hans öron igen. dom kliar och är såriga och lite variga. känns som om vi börjar bli stammis på kliniken nu. han har iaf inga problem med att gå dit trots en del mindre trevliga upplevelser. det enda problemet just nu är att komma fram så jag kan boka en tid. har ringt sen kl 8 imorse men det tutar bara upptaget.

har förresten även sökt till högskolan nu. så nu får vi se om det blir flytt till hösten. jag hoppas faktiskt på det. skönt att komma till nått nytt ställe! roger kommer iaf komma in så även om inte jag gör det så känns det som att det ev kan bli en flytt ändå. bara att vänta och se.


söt valprumpa

19 april, sluta blåsa!

2009-04-19 @ 10:58:18 | | Kommentarer (0)

idag är det en sån där typsik seg och ganska grå söndag. vi har varit ute på baksidan och lekt med alla djuren och grannens barnbarn felicia en stund. vi plockade pinnar till djuren och gungade. dante var absolut tvungen att vara med när vi gungade så han fick felicias fot i huvet, stackarn. han är så duktigt med barn. jätteförsktig och hoppar inte som han brukar göra annars.

dante vart trött efter lekstunden, jag med, så vi tänkte nöja oss med en kvarterspromenad den här morgonen, så tar vi en längre sen. jag ska nog passa på att städa också när roger ändå är ute och springer. känns som att jag inte gör annat och ändå är det smuts och katthår överallt hela tiden och min näsa känns svullen och snorig...

 
dante och pappa (förlåt, husse) läste bok igår


18 april, hölick

2009-04-18 @ 09:55:36 | | Kommentarer (0)
igår blev det en utflyt till hölick med emma, tove och dante. vi grillade krov, tog en promenad till fyren och njöt av solen.

 
   
 
 

13 april, brödbak

2009-04-13 @ 22:04:25 | | Kommentarer (0)

konstigt väder. spöregn på förmiddagen och sol och varmt hela eftermiddagen. blir antagligen fint med pollen inom en snar framtid. härligt härligt. men vad står man inte ut med för lite sol och värme?

idag har jag bakat bröd. det blev gott. jag vill aldrig mer köpa bröd. dyrt och massa onödigt innehåll. rogers pappa kom förbi med en bakmaskin så jag slapp knåda. mycket bra.

nu börjar jag blir trött så jag ska föreslå sängen och se om övrig familj håller med.


10 april, långfredag

2009-04-10 @ 22:56:29 | | Kommentarer (0)

idag har vi varit på hölick med mamma och pappa och grillat korv och njutit av solen. dante träffade även sina "hölick-kompisar". ett gäng på fem hundar. dock så insåg han inte sin rang i flocken, som borde ha varit nästintill lägst då har är både minst och yngst, så bamse försökte tala om för honom att han minsann inte skulle komma dit och tro att han var nåt, men lyssnade dante? såklart inte. han kaxade mest tillbaka dumma lilla hund. jag har iaf bestämt mig för en kastrering nu.

nu väntar sängen. godnatt!

   
   
   
 
lite bilder från idag


8 april, skitväder

2009-04-08 @ 17:41:33 | | Kommentarer (0)
jag saknar vårvädret, kom tillbaka! jag och emma hade beställt sol tills idag och tänkte göra en mysig vårutflykt. istället vart det en tur till albert&hereber och dollar. bara man har lite trevligt sällskap så kan man göra nästan vad som helst.

nu ska vi laga mat och ikväll är det hockey för förhoppninsvis sista gången på ett bra tag.


5 april, seg söndag

2009-04-05 @ 15:18:26 | | Kommentarer (1)
gårdagen var mycket lyckad. det var underbart väder och vi tog fram balkongmöblerna och njöt av solen. vart lite fel dag att basta på kanske, men inte visste vi att det skulle bli så bra väder. det var mysigt att basta iallafall.

runt fem lämnade vi dante hos mamma och pappa och sen drog vi hem till stina och jimmy och åt pizza innan vi åkte vidare till fia och festen. vi umgicks, spelade spel och sjöng sing star (inte jag dock). mycket trevlig kväll och kul att se hur alla hade klätt ut sig. vi glömde tyvärr kameran hemma så jag snodde nåra bilder från emelie och fia.

     
fia och pär, så är jag inte van att se dom. en gruppbild. stina och jag som "emos" och sist jag och roger.

4 april, kom som du inte är

2009-04-04 @ 09:40:57 | | Kommentarer (0)
ikväll ska vi hem till fia och fira hennes 25-årsdag. temat för kvällen är kom som du inte är, kul! dante ska sova hos "mormor och morfar".

nu sitter jag och funderar på hur jag ska lägga upp dagen. jag måste iaf ner på stan en sväng och gå ut med dante. och ev dammsuga. vaknade med värdlens snuva så jag tror jag måste rensa luften här hemma på lite damm och katthår. roger ska ut och springa och efter det tänkte vi äta lunch och basta. skönt när det är sånt här ruggväder.

dags att sätta igång nu!

3 april, frågor med låtar som svar

2009-04-03 @ 11:56:22 | | Kommentarer (2)

hittade en lista där man ska använda slumpade låttiltlar som svar.

1. Fuska inte - Sätt din musik på blanda
2. Tryck på nästa knappen efter varje fråga
3. Använd låttiteln som svar på frågan


Hur mår du idag?

Sometimes You Can't Make It On Your Own

Hur kommer dagen (idag) Vara/Varit?

Faller

Vad var det första du tänkte när du vaknade idag?

Yes


Vad är det sista du kommer tänka innan du somnar ikväll?

Blue eyes

Vad skulle dina vänner ge dig för namn om de fick välja åt dig?

Sweet thing

Hur går kärleken?

Come Away With Me


Vilken låt passar mest in på den du håller kär?

Knocking On Heavens Door


Hur mår dina vänner ?

Keep the Dream Alive


Hur tycker dina vänner om dig?

Take a shower! (haha)


Hur ser folk dig som?

Always on my mind


Spanar folk in dig?

Autumn Cold

Är du bra i sängen?

Never Know


Har någon sexfantasier om dig?

Better Luck Next Time


Kommer du alltid bo kvar i sverige?

Crash


Hur kommer du att dö?

Staple It Together

Vad skulle du hetat om du var född i framtiden?

All These Things That I've Done


Vilken är din oturslåt?

Butterfly

Vilken är din turlåt?

Jerk it out

Vilken låt beskriver ditt utseende mest?

A hard days night (tack för den)


Vilken låt beskriver din personlighet mest?

Warm love (vad fint)


Hur är det med ditt liv?

Av längtan till dig


Hur kunde ditt liv varit om du valt andra vägar?

Isn't She Lovely


Vad ska ditt första barn heta?

Simon (passande låt det blev, men nej det vill jag nog inte välja)


Hur kommer ditt liv bli?

You got luck (låter bra)


Vilken låt beskriver bäst dina föräldrar?

When you're gone


Hur kommer sommaren bli?

Something in the air

Finns det nån som är hemligt kär i dig?

If I used to love you

Kysser du bra?

Cannonball

Mår din kropp bra?

Invisible

Får du tillräckligt med sex?

A man and a woman


3 april, here comes the sun

2009-04-03 @ 09:58:37 | | Kommentarer (0)
nu kan man nog på riktigt säga att våren är här! det är dock en del snö kvar men det är varmt, vägarna är bara, solen skiner och igår såg jag en fjäril. nu börjar nästa eviga väntan på sommaren. men det går så mycket lättare att längta och vänta när det är varmt och skönt.

jag tror jag ska lyssna på lars winnerbäck nu. han är vår och sommar för mig!


maj 07 i stockholm

1 april, klaginlägg

2009-04-01 @ 20:09:22 | | Kommentarer (0)
idag kollade jag på unga mödrar igen och stödre ihjäl mig som vanligt. alltså jag skulle kunna ge malou-stella tusen käftsmällar tills hon vaknar upp och inser hur hon beter sig. fan vilken dryg och oansvarsfull människa. om jag vore hennes mamma skulle jag inte lyfta ett finger för att hjälpa till med sonen så som hon beter sig. men vad har hon för val, nån måste ju ta hand om honom.

och den nya tjejen, glennie. bossade runt med sin pojkvän som jag vet inte vad. och han bara log osäkert och sa inte ett ljud utan bara gjorde allt hon bad om. så jäkla sjuk kan hon inte ha varit så hon inte kunde packa en jävla väska själv.

när jag ändå är igång och gnäller lite så kan jag passa på att gnälla över nåt som jag annars försöker vara väldigt väldigt tyst om eftersom jag vet orsaken till det men inte vill göra nånting åt det. jag har varit allergisk varenda kväll i flera månader nu. jag dammsuger och vädrar och byter sängkläder i hopp om att det ska bli bättre när damm och kvalster försvinner. det blir det inte... jag tror det enda som skulle hjälpa på riktigt är ett kattfritt hem. synd för mig att jag inte bor i ett. funderar på att göra ett läkarbesök så jag iaf kan få nåra vettiga mediciner.

slutgnällt. det känns lite bätte. nu ska vi dricka te!

1 april, utflykt

2009-04-01 @ 15:41:40 | | Kommentarer (1)

idag har jag, emma och dante varit på utflykt till hölick. det var soligt när vi åkte dit, soligt medans vi promenerade ut på udden där vi tänkte fika och soligt när vi åkte hem. synd bara att det kom en massa moln medans vi fikade. men det var mysigt ändå. dante hade kul. han grävde i sanden och sprang många damp/glädje-varv.

har även anmält mig till en digital systemkamera-kurs. äntligen! den drar igång i början på maj.

     
längtar tills i sommar när vi kan åka dit och sola och bada (eller iaf doppa fötterna)