30 december, en dag kvar

2008-12-30 @ 22:19:49 | | Kommentarer (0)

då var det bara en dag kvar på 2008. det har varit ett bra år tycker jag. vi får se vad 2009 för med sig för skoj. det brukar ju bli vad man gör det till. jag ska fundera ett tag och sen se vad jag bestämmer mig för att göra det till. det blir nog bra.

nyår spenderar vi i ilsbo. förhoppningsvis långt från alla idiotiska fyrverkerier och alla ungar som kastar smällare framför fötterna på en. det blir en lugn kväll, skönt. jag kommer nog få kämpa för att hålla mig vaken till 12. vi är ju värsta pensionärerna numera som tycker vi har gått upp för sent om vi inte är ute på morgonpromenad med dante innan 10, typ. men jag gillar det faktiskt.

nu har klockan passerat 10 så vi läre väl börja dra oss mot sängen snart. ska fråga dante om han vill ut och kissa lite först.


dante tog en powernap i min gamla säng på julafton


27 december, ett år utan selma

2008-12-27 @ 14:35:19 | | Kommentarer (1)
idag var det ett år sen vi släppte ut selma för sista gången. hon kom aldrig hem igen. jag skulle så gärna vilja veta vad som hände med henne...


finaste lilla selma

26 december, annandagen

2008-12-26 @ 11:51:57 | | Kommentarer (1)
julafton/treårsdagen/ettochetthalvtårsdagen var en bra och mysig dag! den innehöll antagligen samma saker som alla andras julafton. mat, kalle, pepparkakor, glögg, julklappar, godis osv. först i ilsbo hos rogers mamma och gubbe och sen hos min mamma och pappa med morfar, rogers pappa och rogers bror. och dante såklart. vi begav oss nångång vid nio-tiden eftersom dante började bli nödig.
när vi kom hem grävde vi ner oss i soffan och kollade på film. jag tänkte att jag skulle blunda en liten liten stund bara eftersom jag var så trött. när jag slog upp ögonen igen, efter ca 5 min trodde jag, så var det bara eftertexten kvar. typsikt.

juldagen innehöll ungefär samma saker som julafton. det är så himla skönt att vara ledig och bara ta det lugnt utan stress och måsten (och bli bjuden på mat hela tiden). annandagen innebär ännu en tur till ilsbo och ännu mer mat. jag är mätt.

 
vi åt i mitt gamla rum i år igen. och samma fina "julgran" hade vi också

   
dante var fin i sin julslips. han fick en röd boll med en skallra i julklapp. han gillar den
 

han gillar mig också
      
   
när vi kom hem var dante så trött så trött. jag med. katterna hade saknat oss och stella ville vara med och se på film. smilla sprang runt och tiggde godispapper

24 december, julafton och tre år

2008-12-24 @ 08:08:31 | | Kommentarer (0)

idag är det julafton. jag och roger firar tre år. dante firar att han har bott här i 1,5 år. <3


hade ju tänkt skicka julkort, men det vart aldrig av som vanligt


22 december, storstädning och julbad

2008-12-22 @ 21:34:56 | | Kommentarer (0)
idag har jag jobbat en sväng, slagit in julklappar med roger (han slår in mycket finare än mig), dammsugit och torkat golv plus badat hunden. nu är allt rent och fint och jag är trött. imorgon ska jag baka pepparkakor sen på kvällen kommer emma och henkan hit och lagar pizza med oss. kanske vi spelar lite guitar hero också. det är kul men jag kommer spöa alla.

nu vill jag sova snart.

21 december, hejdå my

2008-12-21 @ 14:31:04 | | Kommentarer (0)
vi hade såå mysigt igår. förrätt, varmrätt, efterrätt, lite vin och min hemmagjorda glögg. vi satt och pratade hela kvällen om allt. dåtid, nutid och framtid. synd att det sker så sällan bara för det var riktigt riktigt trevligt.

nu är så sjukt trött så jag tror jag somnar sittandes. sena kvällar och jobb-helg, ingen bra kombination. tror jag ska ta en powernap innan my ringer. då är det dags att säga hejdå för den här gången.

       
my, tove, carro, emma, jag

20 december, fyra dagar kvar

2008-12-20 @ 14:38:49 | | Kommentarer (0)
igår vad jag ut och åt med jobbet. det var gott. direkt efter gick jag hem till emma för att krama om och säga hej till my som bor där över helgen. ikväll ska jag dit igen. för första gången på säkert minst ett år(?) så är alla mina bästa vänner hemma i hudik samtidigt. jag, emma, my, tove och carro. vilket mirakel. vi ska laga mat, kanske dricka lite vin (och min hemmagjorda glögg) och ev spela nåt spel. mycket mysigt!

idag är det även fyra dagar kvar till julafton. jag har lite godis kvar att baka. det får jag nog göra på måndag eller tisdag. på tisdag ska vi "julstäda" också. det var roger som sa det. jag tror att han skojade men jag tyckte det var en bra idé. han kan få välja, hjälpa till eller gå ut med dante en timme medans jag börjar. jag tror jag vet vad han kommer välja...

17 december, julklappar

2008-12-17 @ 11:19:21 | | Kommentarer (0)
det är ju bara en vecka kvar! jag är inte klar med "alla" julklappar än, tror att jag har hur lång tid på mig som helst att fixa allt. ska ta en tur på stan med emma idag och försöka göra nåt åt saken. kanske jag ska göra julklapps-glöggen när jag kommer hem också. romkulor ska jag också baka, men det gör jag nästa vecka så dom inte är svettiga och äckliga när jag ska ge bort dom.

nu ska jag duscha sen hoppas att roger har sprungit klart snart så vi kan äta lunch.


liten skit-dante

16 december, hund- och kattliv

2008-12-16 @ 15:39:14 | | Kommentarer (0)
nån som lyssnade på rix imorse? roger läste upp hundens repsektive kattens dagbok och det var bland det roligaste jag har hört på länge. så klockrent och så underhållande! haha jag tänkte på det idag när jag gick på stan och fick hålla mig från att inte börja skratta högt för mig själv. om ni inte lyssnade så gör det här 
(rix morgonzoo/övriga klipp/vandringsmail om hund- och kattliv)

15 december, älskade djur

2008-12-15 @ 21:38:29 | | Kommentarer (1)

idag kräktes dante. första gången på ca 3 veckor. jag som var så glad över att han äntligen verkade må så himla bra. tänkte avvakta nån dag och sen ringa veterinären om det händer igen. vi har precis slutat med hans magmedicin så det kanske är därför. eller så har han utvecklat foderallergi mot det nya fodret också. inge kul.

hans öga läker bra iaf. det ser fortfarande ganska "fult" ut men blir ändå bättre och bättre. han är inte så där jätteförtjust i att få ögondroppar men han har inte så mycket till val.

det är ju dumt att sluta med en massa åkommor när man väl har börjat. så därför han har lite svamp på tassarna också. pälsen under dom är röd/rostfärgad och har slickar dom lite för mycket. det är årstidens fel och vi behandlar det själva. lite potatismjöl under tassarna efter varje promenad så fukten sugs upp så bör det vara borta ganska så fort. om inte annat så läre det väl bli bättre när det äntligen blir varmt och torrt ute...
 
nu har vi kollat på "mannen som talar med hundar" och "hundcoachen". jag gillar ceasar bättre än fredrik. tycker ceasar är tydligare och går igenom och löser problemen mycket grundligare. vi måste verkligen jobba med dante när det gäller hundmöten och allt annat som har med andra hundar att göra. det är så mycket jag fattar nu som jag önskar att jag hade fattat när han var valp. men han är ändå en så lätt och snäll hund så jag tror det går att lösa bra bara vi är konsekventa och jobbar på.

   
dante med sin tratt. stella tröstade och höll honom sällskap.
hon älskar den där hunden (men inte lika mycket som mig)


14 december, bilder från igår

2008-12-14 @ 12:36:26 | | Kommentarer (1)

jag gjorde ett litet kollage med bilder från min och dantes promenad igår. orkade inte släpa med min riktiga kamera så det fick bli mobil-bilder. idag blir det nog en städ- och filmdag för min del.


13 december, lucia

2008-12-13 @ 09:54:40 | | Kommentarer (0)
jag har befriat dante från hans "strut" nu, trors att det är lucia. borde kanske ha klistrat fast stjärnor på den och låtit honom lussa... han vart glad iaf och håller just nu på att tvätta alla kroppsdelar som han inte har kommit åt på nåra dagar pga kragen. bara han låter bli att gnugga så mycket i ögat.

det är jättevitt ute och himlen är blå. solen är på väg fram och det är nästan 10 minus. kallt, men jag gillar sånna här "sol-snö-vinterdagar". jag och dante ska ut på promenix nu. sen blir det /lunch/nånting på stan med en vän.

jag måste nog köpa en plåtburk till mina pepparkakor också. det var ingen bra idé att låta dom ligga framme på en plastbricka med en bakduk över sig. dom vart alldeles mjuka och sega. tur att jag har över halva degen kvar så jag kan baka nya goda.

nä, promenad var det!

12 december, idolfinal

2008-12-12 @ 23:57:57 | | Kommentarer (1)

jag nästan sitter och sover nu. var längesen jag var vaken så här länge och ändå är klockan inte ens 12. jag tyckte faktiskt det är bättre att lägga sig tidigt och gå upp tidigt istället för tvärttom. lite vuxenpoäng?

idag har jag jobbat. och ikväll. jag stannade och såg nästan hela idol. vem som vann såg jag hemma med dante uppkrupen hos mig, han är så ynklig nu när han är skadad (extra ynklig). jag brydde mig inte så mycket om vem som vann faktiskt, båda var bra.

roger är i karlstad (av alla jävla ställen) på domarkurs/hopp och lek. han åkte idag och kommer hem imorgon. jag och dante ska snart krypa ner och ha hela sängen för oss själva.
stella (ena katten) kommer vara sur för att inte husse är hemma och ska sova med henne. hon tycker mer om honom än om mig. jag får nästan aldrig kattsällskap i sängen när jag sover själv. nu har dom damp för att dom har varit inne typ hela dan. undra om dom låter mig sova inatt. ska gå på jakt i lägenheten och plocka bort allt dom kan tänkas föra oväsen med innan jag går och lägger mig.

godnatt!


10 december, dante till doktorn - igen

2008-12-10 @ 20:30:41 | | Kommentarer (1)
japp. det blev ett hastigt slut på vår agility-träning ikväll. vi hann knappt ens börja. en stor hund tyckte förmodligen att dante såg lite för provecerande ut så han fick för sig att ge sig på/trycka ner/överfalla honom. dante fick två stora tassar runt halsen och när det hela var över så stod han där med blod rinnande från ena ögat. min lilla kille hade fått ett jack i nedre ögonlockskanten, troligen orsakad av en klo eller tand. som tur var är det även två veterinärer med och tränar och dom trodde nog att det skulle behövas ett par stygn så dom sa åt oss att åka in till smådjurskliniken.

sagt och gjort. väl där så fick dante lugnande så han blev jättetrött och helt borta. sen fick vi gå ut medans dom sydde ihop honom. två jack var det så han fick två stygn. och en krage. han ska ha kragen i 2-3 dagar. ögondroppar ska han också ha. så nu ska vi få i honom hans magmecidin tre gånger om dan plus ögon droppar tre gånger om dan. det är mycket för dante-hund nu. tur iaf att det inte var själva ögat som gick sönder. även tur att självrisken redan är betald eftersom vi gjorde mag-utredning för ett tag sen och allt som händer inom 100 dagar (tror jag) "ingår". så vi behöver bara betala 20% på det som överstiger självrisken.

nu ligger han i sin säng och är jättejättetrött och lite groggy. får se vad han säger när han vaknar och upptäcker att han har en krage på sig...


ynk

10 december, pepparkaksbak

2008-12-10 @ 14:02:47 | | Kommentarer (0)
nu håller jag på att baka pepparkakor. jag gjorde en deg igår och har förvarat den på hemligt ställe inatt så inte roger skulle äta upp allt. han tyckte inte jag var lika rolig som jag tyckte. snart är plåten i ugnen klar så jag måste gå och ta ut.


8 december, ikea

2008-12-08 @ 09:59:36 | | Kommentarer (0)

jag är så trött så jag knappt kan hålla ögonen öppna. fattar inte varför. har sovit typ 9 timmar dom tre senaste nätterna. jag kanske sover dåligt eller nåt.

idag när jag har slutat jobba ska vi åka till ikea. vi ska köpa en bänkskiva till hallen. och kanske lite till. jag börjar en timme senare så det blir en mycket kort dag idag. nu ska jag duscha!


7 december, andra advent

2008-12-07 @ 12:02:11 | | Kommentarer (0)

seg dag. vi har varit ute på en promenad. en lugn promenad eftersom roger inte mår så bra. jag börjar jobba om tre timmar och tror jag ska ta och städa lite innan. om jag orkar. ska även leta fram lite recept på julgodis. det blir en del hemmagjorda julklappar i år nämligen.

egentligen borde jag duscha dante också. men har kommer bara vara ren i tre dagar om jag gör det idag. för på onsdag ska vi på ridhusträning (agility) och han luktar jättemycket häst efter det plus att han blir brun istället för vit. han får nog duscha då istället. kanske jag borde duscha mig själv också. eller efter jobbet, eller imorgon. jag är äcklig ibland.

det får nog bli lite städning nu. jag längtar tills vi gör om vardagsrummet. inge kul att städa ett rum som man inte gillar. det blir ändå inge fint


det här fick bli december-bilden till nästa års kalender


5 december, julpyssel

2008-12-05 @ 16:55:20 | | Kommentarer (0)
jag har precis skickat iväg älsklingen till gävle (döma) och snart ska jag till stina och julpyssla. skoj! då ska jag få se hur stora hennes 11 råttbebisar har blivit. dom är nog sööta. dante vill ha en egen råtta i julkalpp.

ingen helg blir det för mig heller eftersom jag jobbar. jag har jobbat alla dagar den här veckan och jag hatar det. att jobba alla dagar alltså. även om vissa dagar bara är nåra timmar så är det påfrestande. man ska ändå upp och iväg, vara glad och se ut som folk.

nu ska jag och dante klä på oss!

2 deceber, fika och paket

2008-12-02 @ 18:15:32 | | Kommentarer (0)
idag efter jobbet fikade jag med en tjej från ett "forum" på internet. vi har hängt på det här forumet i flera, flera år. för två år sen flyttade hon till iggesund och vi insåg att det är kontigt att vi inte har träffats än. så idag tog vi tag i det. hon var jättetrevlig och jag hoppas vi träffas igen. lite skumt bara när man har känt varann i så många år men ändå inte. det är lite speciellt det där "forumet". alla har varit där så många år och inga nya kan bli medlem. vi är som en liten familj nästan. eller sekt om man så vill. mer än så säger jag inte.

när jag kom hem så hade dante fått paket. hans nya hurtta-jacka, eller hurtta pro-jacka rättare sagt. den nya kollektionen. den verkar om möjligt ännu bättre än den gamla. och snyggare. så det enda positiva med att det kom massa snö idag är att vi får inviga dantes jacka. han längtar säkert massor...

1 december, satans jävla katter

2008-12-01 @ 18:02:58 | | Kommentarer (1)
vi flyttade på katternas klösträd som går från golv till tak och ställde det på ett lite diskretare ställe. efter flytten gick vi ut och gick och höll alla tummar och tår för att dom (smilla) skulle låta bli att klösa på väggen uppe vid taket som hon gjorde där trädet stod förr. jag önskade specifikt att hon skulle ge fan i fondväggen eftersom den är mörk och det skulle synas så tydligt.
vi kom hem och andades ut - inga klor i väggen! sen fick jag för mig att kolla igen, och jodå nog fan har dom hunnit dragit upp en rätt lång reva, PÅ FONDVÄGGEN! ååh vad arg jag blev. vi limmade fast den och satte en bit kartong för så dom inte kommer åt väggen. snyggt... jag var beredd att låta dom sova ute resten av veckan tills jag hittade dom i sovrumet. sida vid sida låg dom där och såg så söta och oskyldiga ut. små kissarna.


smilla och stella när dom fortfarande var små, söta och oskyldiga på riktigt