Härlig dag

2011-07-28 @ 13:25:30 | | Kommentarer (2)
Man får passa på att göra saker när man inte börjar fören kl 14. Idag åkte vi till Hemlingby ett par timmar. Sprang runt 5-an och myste lite. Nu är jag mätt och trött och snart går bussen.

Dante satt som förstenad och lyssande på en tupp som gal


Hundvakt

2011-07-27 @ 09:05:50 | | Kommentarer (1)
Idag ska jag passa Dantes kompis Alfons. Han kommer vid 10 och går hem vid 22. Jag börjar jobba kl 14 så då får Roger ta över. Fint väder är det idag också. Skönt att börja lite senare så man hinner vara ledig och njuta lite av solen. Nog för att jag är ute en del när jag jobbar också men det blir inte riktigt samma sak. Längtar tills den här veckan är över, då börjar det glesa ut med jobbet. Det är ganska drygt att ha flera pass på rad när dom är 12 timmar styck. Och efter den här helgen har jag bara en jobbhelg kvar på hela sommaren, SKÖNT!



Bilder

2011-07-25 @ 12:57:19 | | Kommentarer (0)
Hann ju få till nåra bilder innan huggormen kom och störde iallafall. Samma motiv som förra gången, och nåra klassiska närbilder på blommor bara för att öva lite blev det idag.

Dante grävde en grop och käkade lite jordiga rötter. Mums!








Huggorm

2011-07-25 @ 11:35:32 | | Kommentarer (0)
Jag och Dante var ute på långpromenad nyss och fotade lite. Dante posade duktig och jag skulle kasta iväg hans boll som belöning. Han sprang iväg mot den men stod sen bara stilla och jag hörde ett märkligt väsade ljud. Jag gick närmre och insåg att det var en orm som Dante i stort sett gränslade och att det var den som väste för fullt. Fort slet jag upp Dantes godis och ropade på honom och då kom han springades och jag såg hur ormen sakta slingrade iväg. Den hade ett ljust, nästan vitt, mönster på kroppen och var (enligt mig) ganska stor, så jag antar att det var en huggorm? Den väste så otäckt.

Nu är jag livrädd att Dante ska ha blivit biten men han verkar okej och jag kan inte hitta nåt bett. Usch, det var riktigt hemskt. Kommer hålla koll på Dante hela dagen för att se så han inte bli slö eller svullen nånstans.

Blixtar och dunder

2011-07-22 @ 09:15:46 | | Kommentarer (1)
Satan vilket åskväder det var inatt. Dundrade som tusan och blixtrade så det blev ljust i sovrummet då och då. Dante var lite orolig. Och såklart ville jag instinktivt ta upp honom i sängen och "trösta" honom. Men det är big no no. Man ska aldrig dalta med/trösta/klappa en hund som är rädd, då blir det bara värre. Så jag försökte hålla mig lugn och lät honom vara. Han kom och la sig bredvid mig fast nedanför sängen. Verkar inte bli nå bättre väder idag. Det blåser och är grått. Bäst man skyndar sig ut innan det börjar åska och blixtra igen. Och jag som ville fota lite, vågar inte ta med kameran ut ifall det börjar regna...



Fotat

2011-07-21 @ 20:32:36 | | Kommentarer (6)
Har övat på att fota manuellt idag. Jag brukar vara lat och köra auto-inställningar. Det är roligare att fota manuellt. Lite trixigt att få till det ibland men man lär sig. 

Ganska svårt att misslyckas när man har en så snygg modell



Kamera

2011-07-21 @ 11:04:58 | | Kommentarer (1)
Nästa gång vi reser så ska jag ta med mig min systemkamera. Jag tänkte att det skulle bli klumpigt att ta med den och att det vore en större förlust om den blev snodd än om kompaktkameran blev det. Det vore det iofs också men det är så värt att ha en bra kamera med sig. Tycker kvaliten på alla bilder från Barcelona suger. 

Har övat att fota manuellt nu på morgonpromenaden och nu vill jag ha ett nytt objektiv. Ska bara få lön först.

Barcelona

2011-07-20 @ 15:29:37 | | Kommentarer (0)
Natten till tisdag kom vi hem efter fem dagar i Barcelona. Vi har haft en jättebra resa och Barcelona är en mycket fin stad. Dock är spanjorerna inte alltid så trevliga och heller inte särskilt bra på engelska. Men vi har klarat oss bra ändå. Jag skulle gärna åka tillbaka nångång nu när man vet hur saker och ting funkar, vad man bör se, vart man bör äta osv. Men först vill vi nog åka nån annanstans. 

Det var härligt att få hem Dante igår. Vi hämtade honom på Axmarbrygga där mamma och pappa skulle äta middag så vi passade på att äta där vi med. Det var verkligen jättegod mat, jag vart proppmätt!

Utsikt över hela Barcelona från ett berg med en jättestor borg som vi gick upp på. Sen åkte vi linbana ner, det var värre än att flyga kan jag säga.




På resande fot

2011-07-13 @ 07:37:37 | | Kommentarer (0)
Kom hem från Hudik igår efter att ha spenderat en natt där. Började med att hälsa på Fia och lille Edison som blivit så stor sen sist. Sen vidare till Emma där och Tove och Carro gjorde oss sällskap. Efter en natt där åkte jag och Dante till Hölick där Dante ska bo en vecka med mamma och pappa nu. Nicke med familj är också där. Alexander har blivit så stor och kan massor av ord. Han hade även lärt sig att säga Lisa och Dante (Tate). Lilla sötnosen! Hade gärna stannat där nåra dagar och umgåts med dom men det blir ju heeelt okej att åka till Barcelona inatt/tidigt imorgon också. Men jag saknar Dante...

Fina lilla Alexander! Hjälpte farmor att vattna blommor, skvätte såpbubblor på faster och bestämde sig för att bada i hinken som farfar tog fram.


Utan Dante en hel vecka

2011-07-10 @ 19:41:34 | | Kommentarer (0)
Idag har vi roat oss på Furuvik. Dante var väldigt intresserad av alla apor. Vi hittade pyttesmå dvärg-nånting apor i en bur som var rätt så nyfikna på honom också. Jag älskar att man får ta med sig hunden till Furuvik.

Imorgon åker jag till Hudik och sover hos Emma en natt. Sen på tisdag åker jag till Hölick och lämnar Dante hos mamma och pappa. Nästa tisdag ska jag hämta honom. Förhoppningsvis kommer vi ha så fullt upp i Barcelona att jag glömmer bort att sakna honom... mycket troligt...

Bra start på dagen

2011-07-08 @ 10:42:22 | | Kommentarer (0)
Värst vad många kommentarer jag fick i mitt gardin-inlägg då. Så trevligt. Undra vart alla dom kom i från.

Idag började jag och Dante dagen med en springtur. Det var varmt men skönt. Nu är vi helt slut båda två. Jag glömde nyss bort vilket år det var. Var tvungen att se efter om det var 2011 eller 2012. Yr människa. Tror jag ska vila lite.

Ikväll kommer Roger hem. Jag längtar. Dante med.

Putsat fönster och sytt gardiner

2011-07-07 @ 12:40:00 | | Kommentarer (7)
Vilken hemmafru jag är. Två kappor sydde jag till vardagsrummet. Jag är ju ingen hejare på att sy men det vart ganska bra ändå tycker jag. Det var rätt kul också så nu funderar jag på att köpa nåt mer tyg och sy en till köket med. Roger ska få kapa den ena gardinstången när han kommer hem, det är lite för lång.


Sommar igen

2011-07-07 @ 10:42:53 | | Kommentarer (0)
Äntligen är det sommarvärme igen! Lite disigt men jättevarmt och skönt. 

Nu är jag ledig i 16 dagar, så jäkla skönt. Längtar tills nästa vecka då vi åker till Barcelona. Jag gruvar mig dock lite över att vara ifrån Dante i en vecka, det har jag aldrig varit förr. Han ska vara hos mamma och pappa på Hölick. Jag åker till Hudik måndag-tisdag och lämnar honom. Nicke, Linnea och Alexander ska också bo på Hölick nästa vecka, så då får jag träffa dom också när jag lämnar Dante. Det ska bli kul.

Ikea

2011-07-05 @ 18:24:27 | | Kommentarer (2)
Jag åkte som sagt till Valbo och Ikea idag. Jag jobbar ju i Valbo så jag tänkte det kunde vara trevligt att utnyttja busskortet till annat än bara jobb. Köpte nog lite mer än vad jag egentligen hade råd med. Vi ska ju till Barcelona nästa vecka så nu får jag inte köpa mer innan vi åker dit. Det var iallafall rätt trevligt att gå omkring själv på Ikea. Jag köpte plastblommor till vardagsrummet (det är sol där hela daganr och alla levande blommor dör och jag orkar inte med det längre) och tyg att sy gardiner av, också på Ikea. Återstår att se om Roger märker nån skillnad när han kommer hem. Säkert inte, haha!

Tyg och blomma!



Ensam

2011-07-05 @ 10:00:22 | | Kommentarer (0)
Tidigt imorse åkte Roger till Tallinn andra gången denna sommar för att jobba. Han kommer hem på fredag. Jag gillar inte att vara ensam. Men man får roa sig bäst det går. Tänkte åka en sväng till Valbo och Ikea idag, imorgon ska jag jobba och torsdag eller fredag tar jag en tur till Hudik, så det går nog rätt fort ändå. Helgen blir min första lediga helg på två veckor, SKÖNT! Får se vad vi hittar på, blir eventuellt en tur till Furuvik.

Nu ska jag väcka sjusovaren Dante och ta med honom på en promenad!