Kreolsk söndagsgryta
2011-12-01 @ 17:36:41 |
Recept
Vi lagade en god gryta i söndags som jag tänkte dela med mig av.
Kreolsk söndagsgryta
600 g fläskfilé
Vi åt ris och sallad till men det fungerar säkert lika bra med potatis eller pasta. Gott var det iallafall och det blev många lådor!
Kreolsk söndagsgryta
600 g fläskfilé
3 st kryddstarka korvar (jag hade kabanoss)
1 stor röd paprika
150 g oliver
100 g syltlök
1 dl hackad smörgåsgurka
1 msk vetemjöl
4-5 dl matlagningsgrädde (jag tog riktig grädde)
2 dl mjölk
mejram efter smak (jag tog kanske 2 tsk och så lite oregano och basilika)
salt och peppar
- Skär fläskfilén i strimlor. Skär korven i skivor och strimla paprikan tunt
- Hetta upp en gryta och stek fläskfilén till den fått färg. Lägg i korven och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt paprika och kryddor. Strö över mjöl och rör om så att det fördelas jämnt. Tillsätt mjölken och grädden och låt allt koka upp.
- Tillsätt syltlök, oliver och smörgåsgurka. Låt grytan puttra 10-15 minuter och smaka av kryddningen.
Vi åt ris och sallad till men det fungerar säkert lika bra med potatis eller pasta. Gott var det iallafall och det blev många lådor!